(trådstarter)
   #11
 34     0
Det er fullt lovlig å koble opp alt av cat6 kabler,trekke kabler osv selv?
(Med unntak av eventuel kontakt/støpsel i skapet som elektrikeren tar seg av).


   #13
 157     Møre&Romsdal     0
Men anbefaler å dokumentere slik at du og andre vet hvilke rør som er i bruk til hva. Og en veggboks til LAN eller annet svakstrømsopplegg skal ikke deles med sterkstrøm.
Signatur
   #14
 62     Rennesøy     0
Enige med at det ikke er gammeldags, ville bare få fram at det finne andre løsninger der man kan kjøre mer trådløst nå, og at man kan kjøpe aktivehøytallere for å overføre lyd.  Det utvalget var ikke så utbredt tildligere.  Hadde jeg vært mer "interisert" i hjemmekino så helt klart hadde jeg lagt inn høytallere kabler flere plasser.

   #15
 157     Møre&Romsdal     0

Det er absolutt ikke gammeldags med høytalersnorer rundt om kring i huset.  Jeg kjører allt av utstyr fra teknisk rom, bl.a. Sonos.  Gir meg full fleksibilitet angående utvidelse av systemet.  Har høytalersnorer i taket på alle rom (men må bore meg opp fordi jeg starter kun med 3 soner). 

Hadde vært kjekt å høre fra trådstarter om hann har funnet en god løsning.


Hvis du med det mener at det er bedre å ha en eller flere forsterkere stående ett sted i huset og så trekke høyttalerkabler til alle rom du vil høre musikk, så er jeg ikke enig med deg. Etterhvert har de fleste musikken tigjengelig digitalt og da er det bedre å distribuere den digitalt og så gjøre den "hørbar" lokalt. Det sammen med dockingmulighet gir fleksibilitet.
Men for all del. Ulike oppfatninger er lov det  ;)

mvh
jiho
Signatur
   #16
 153     Vestlandet     0
Ulike oppfatninger og ulikt utstyr.  Jeg ser iallfall ikke hvordan jeg kunne ha løst mitt behov på en bedre måte.  Alle høytalere er innbygde i tak slik at tilgang er likvel ikke enkel.  Mine musikk-kilder er enten mac, iPhone eller iPad + allt jeg har på en server i tekniske romet.  Jeg kan streame fra alle mac produkter til Apple TV som jeg har i det tekniske romet.  Har en 12 kanals forsterker fra outdoorspeakerdepot, der jeg kan ha en egen kilde knyttet til hvert kanal-par.  Jo, jo - oppfatninger kan være ulike, men jeg er iallfall kjempefornøyd med mitt Wink
   #17
 157     Møre&Romsdal     0
Morn Einsi :)
Fint at du er fornøyd. Jeg ser at du har løst det på en spenstig måte for ditt behov.
Min løsning har vært å samle all musikk/bilder/data på NAS (Qnap). Hadde planer om å bygge en server men valgt tilslutt NAS. Billig i anskaffelse og drift.  Derfra kan jeg hente bilder og musikk dit jeg måtte ønske det.  På ett punkt er vi dog enig; digitalisert underholdning, det være seg lyd eller bilde, skaper nye muligheter. Det er derfor jeg holder en knapp på å sørge for Cat5E- eller helst Cat6-kabler til alle rom.
Du nevnte SONOS. Har du de også på teknisk rom?

mvh
jiho
Signatur

   #18
 153     Vestlandet     0
Absolutt enig med CAT til alle rom.  Sjølv har jeg lagt opp rør til alle rom for CAT6 (men har bare dratt i ca. halvparten).  På den måten har jeg muligheten for TV/Internet i alle rom.  Høytalerkabler til alle rom kommer i tillegg.

Ja - Sonos i teknisk rom.  Det er spesielt greit for da kan jeg også styre Sonos med smart-hus løsningen min (har nettopp flyttet inn slik at det har jeg ikke gjort ennå - kommer til å ta litt tid å få allt på plass! )

Når jeg har allt i teknisk rom så kan jeg enkelt f.eks. ta lyd fra dekoder eller andre lydkilder inn på Sonos.