6,124    9    0  

Valg av peis. Hjelp!!

 445     Drøbak     0
Når vi nå skal velge peis til vårt nye hus, er "kos", dvs innsyn til flamene, en viktig faktor. Peis plasseres slik at flamene kan sees fra både kjøkken, stue og spisestue hvis vi velger en modell med sideglass eller lignende innsyn fra flere kanter.

Vi klarer allikevel ikke å finne helt riktig peis! Vi har vurdert Rais Q-20, Rais Viva 120 (med sideglass) og Nordpeis Quadro 3. Min mann liker ikke Q-20, og den er dyr. Etter å sett Viva 120 utstilt, synes vi at innsyn til flamene er noe mindre enn vi ønsket. Quadro 3 er fin, men vi har hørt/lest en del dårlig om Quadro, blant annet at den soter mye.

Har noen forslag til en annen peis? Eller erfaring med en Quadro-peis?


   #1
 135     Oslo     0
Kan ikke hjelpe deg med andre forslag men bare fortelle at vi valgte Rais Viva 120 i grå, med sidevinduer pga dens utseende. Vi har den i et hjørne så sidevinduene var stengt tatt ikke nødvendige. De gir fint lys på veggene....

Jeg tipper du får nok innsyn med ovnen og at du vil bli fornøyd med den som en sentral møbel i rommet. Ville riktignok valgt den mer eksklusive toppen - da blir den enda stiligere.

Bildet er tatt av første fyring - den holder seg helt ren inni (hvit) og glasset soter bare noen ganger i førsten av fyringen Smile
Valg av peis. Hjelp!! - RAIS VIVA 120.jpg - RocketMan
   #4
 16     0
Vi fikk installert en Jøtul 373  i sommer. Vi er veldig fornøyd med ovnen, brukes ofte.
   #5
 633     0
Vi har i høst installert Contura 780 på søyle med sideglass.
Er så langt fornøyd med denne, brenner fint og soter lite når man fyrer riktig.
Varmer mye, så vi prøver å holde moderat størrelse på bålet for at det ikke skal blir for varmt. Blir fort kald etter fyring.

http://www.varmefag.no/?itemid=10668&CatId=1303

  (trådstarter)
   #6
 445     Drøbak     0
Takk for svarene. Likte forslagene. Jeg tror også at de er litt mer i retning av det gubben liker...


   #9
 282     Tønsberg     0
Hva med å ta en titt på Bye.no, de forhandler La Nordica ovner. Vi har en Gaia Forno, er super fornøyd med den. Du kan da lage mat mens du fyrer, ostesmørbrød, steik, etc. Fyrer du skikkelig hardt, blir det over 300 grader i ovnsdelen. Moderat fyring er ca 200 grader. Velger du en La Nordica ovn, ja da får du noe ikke alle har! Vi ha hatt vår siden 2005, fyrer opp to til tre favner ved på en sesong med den. Ingen problemer, bruker 11000 kw/t strøm på 100 kvadrat hus fra 1962.