3,815    6    0  

terreng på nivå med gulvet inne

 98     Norge     0
hei,

vi er tett på å begynne husbyggingen. Dog noen små detaljer som må kartlegges før vi er fornøyd;

dagens tegninger viser at terrenget ute ligger langt under gulvnivå inn. Dette vil jeg unngå. (hvertfall så langt det er mulig. usikker på om det finnes noen regler relatert til slikt?)

Men jeg skjønner jo hvorfår det blir slik; i denne tekniske løsningen så ligger bjelkelaget oppå ferdig grunnmur. terrenget fylles jo naturligvis kun opp langs muren, ikke treverket.

Men det må da finnes en teknisk løsning som tilsier at jeg klarer å lage muren min 300mm høyere, og så "senke"/felle ned bjelkelaget i toppen av muren?

er det noen som eventuelt har noen prinsippskisser av denne detaljen i tilfelle?


Mvh,
Tommy
terreng på nivå med gulvet inne - 2013-09-21 18.15.30.jpg - cobsen
terreng på nivå med gulvet inne - 2013-09-21 18.12.04.jpg - cobsen

   #1
 25,366     Akershus     0
Har sans for tankene dine. Hus blir finere når de ikke står på stylter.

En bør unngå at ytterkledningen kommer for nær bakken. Dette kravet kan en renonsere på om en sørger for at det ikke gror høyt gress ved veggen og med godt tekutstikk og takrenner.

I ditt tilfelle ved vist grunnmur ville jeg ha skåret bort de siste 20 cm av fiskekassene på innsiden og avsluttet støpen 20 cm før. Fiskekassene pusses med fiberpuss og terrenget avsluttes jevnt med topp murkrone.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 98     Norge     0
Denne saken gikk litt frem og tilbake med husleverandøren. Løsningen du skisserte, som forsåvidt var litt i den retningen jeg selv tenkte, men de ikke ble god nok.

Det ble som sagt litt frem og tilbake, men ettersom alle de aktuelle veggen hvor dette var ett tema, uansett skulle ha en platt uttenfor... så går vi for denne løsningen;

Avtanen mellom den "yttermuren" og selve huset varer da utifra hvor bred platten skal være på den aktuelle veggen.
terreng på nivå med gulvet inne - Skjermbilde 2013-10-06 kl. 09.36.31.png - cobsen
   #3
 5,337     Tromsø     0
*risterpåhuet*

Håper den vollgrava har god drenering som aldri går tett og også et velfungrende avløp til lavere terreng. Ellers vil jeg tro at både isolasjon og bunnsvill kan bli ganske vasstrukken i regn og snøsmelting.

Jeg ville ALDRI gjort noe sånt. Litt høydeforskjell mellom gulv inne og platting ute og ny høydeforskjell  fra platting til terreng er helt akseptabelt.  Under plattingen bør terrenget ha litt fall vekk fra muren.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 98     Norge     0
Hei,

jeg er helt enig med deg i at man må ha velfungerende drenering, men det skal man jo! :-)

At denne løsningn er ekstra kritisk for drenering er jeg enig i, men det må nevnes at den vollgraven varierer i bredde. den er 3 meter bred på det bredeste, men ligger ellers rundt ca 1 meter i bredden. Jeg skal ha alvorlig problemer med dreneringen min om det fyller seg opp 20 cm med vann nedi der så den kommer over nivået til muren.

Men om det fremdeles skulle skje så er jeg litt usikker på hvorfor du mener at isolasjon og bunnsvill skal bli vasstrukken. det er jo ikke åpent inn der uansett. sketchupen min mangler en del detaljer rundt tetting etc.

men takker uansett for input, det er tross alt ikke jeg som har kommet på løsningen, så om flere mener den er horibelt dårlig så  burde jeg ta en runde til med husleverandøren.

T
   #5
 3,412     Akershus     0
Det var en god og forklarende Sketchup.

Jeg gjorde et lite forsøk: Jeg holdt en hånd så den dekket over venstre halvdel av Sketchupen.  Da så jeg en fornuftig konstruksjon der bunnsville og kledning lå godt over "bakkenivå" (altså bunnen i vollgraven).  Og så så jeg en terrasse som lå i samme høyde som innendørs gulv; det har jeg selv, så det virker for meg som gjørbart.

Så flyttet jeg hånda slik at den dekket over høyre halvdel av tegningen.  Da så jeg en terrasse som møtte terrenget på en grei måte. 

Hver for seg ser disse konstruksjonene greie ut for meg, og hvis de nå er skilt fra hverandre med en meter eller mer, burde dette være OK.

Jeg ville likevel ha vært litt på vakt.  Jeg ville ha foretrukket godt med takutstikk for å få litt mindre vann direkte ned i vollgraven.  Jeg ville hatt takrenner for å få takvann unna.  Jeg ville ha brukt drenerende masser hele veien for å få unna vannet som havner i vollgraven.  Jeg ville ha passet på at det var gode gliper mellom bordene i terrassedekket oppå vollgraven for å få god lufting.  Jeg ville vært påpasselig med knotteplast eller lignende.  Dette er vel vanlig, god praksis uansett :-)

Om det kommer snø på terrassebordene ville jeg måket den vekk. 
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 98     Norge     0
Ser også at det kanskje er vesentlig å nevne at jeg bygger i en skråning, hvor denne løsningen kun er benyttet øverst i terrenget. Jeg anser det som enkelt å få til god drenering fra området.

En slik løsning som rundt hele huset i ett flatt terreng, med plate på mark så hadde jeg vært mer skeptisk jeg også.

takutstikket er 600mm, og det er lagt opp til takrenner som går i eget løp. ser også for meg at alt av platt blir måket unna, ettersom dette blir området utenfor hovedinngang, og oppholdsareal året rundt.

holder på å skisserer opp totalløsningen nå, så skal få lagt ut denne når den er klar.