3,499
5
0
Trinnlydsplater på bad?
84
0
Hei! Jeg er i gang med renovering av hus med leilighet i underetasjen. Jeg legger lydhimling i underetasjen, spaltegulv oppe med trinnlydsplater og to platelag + parkett etter Sintef anbefaling.
Men hvordan gjør jeg dette på badet? Skal jeg ha trinnlydsplater her eller blir det for mykt og fleksibelt i forhold til membranen?
Hvordan blir dette løst i nybygg med trebjelkelag?
Jeg har lest sintef sine blader om oppbyggning av etasjeskille, men det står ingenting om bad. Heller ikke på glava sine sider finner jeg noe om emnet...
Håper noen her inne kan hjelpe..
Men hvordan gjør jeg dette på badet? Skal jeg ha trinnlydsplater her eller blir det for mykt og fleksibelt i forhold til membranen?
Hvordan blir dette løst i nybygg med trebjelkelag?
Jeg har lest sintef sine blader om oppbyggning av etasjeskille, men det står ingenting om bad. Heller ikke på glava sine sider finner jeg noe om emnet...
Håper noen her inne kan hjelpe..
Prøver at legge ind et svar her.
Har bygget en go del 2 - 4 mans boliger. Og hver gang har vi lagt trinnlydsplater før der blev støpt på badene, mener å huske at flisleggeren lage en plast oppe på trinnlydsplaterne før han støpte.
Lettveggene plejer vi at sette op efter vi har gipset taket, du trenger ikke mere feste end det du får i legterne, har du evt en lettvegg som går på langs med legterne i taket, kan du legge op spikerslag før du gipser taket.
Dette er så vidt jeg vet et brannkrav. Da man skal helst a en hel 2 lags gips himling.
Setter du op lettvegge i bjelkelaget skal disse kles ind som en "brannvegg", 2 lag med plater på begge sider (ene lag bør være gips).
Håber jeg forklarede mig tydeligt nok
(Dansk snedker invandrer
I sintef sin anbefaling til etasjeskille mellom boenheter står:
"Den enkleste løsningen er å montere himlingsplatene
først, og deretter ikke-bærende lettvegg. Den sikreste løsningen
oppnår man ved å benytte en teleskopløsning i forbindelse
med letteveggens toppsvill og platekledning."
Men hvordan lager man teleskop løsning?
Den plasten må være der mellem avretningsmassen og trinnlydsplaterne, og det er fordi at den "massen" ville ødelægge trinnlydsplaternes effekt hvis den ikke er der.
Men ja ellers er det rigtig på veggene og i taket, at du aldrig ville have haft både plast og membran, men nedover er gjelder andre forskrifter.
Når det kommer til at montere lettvegge mot lydhimling, har jeg sjeldent hørt om teleskopløsning i forbindelse med det. Eneste jeg kan tenke mig til, at det kan være når man bruker evt lettvegge i stål hvor "top-svillen" dækker 5 cm ned og du har en del justerings muligheder for selve stenderne så de ikke står i spend.
Det som jeg er sikker på pointen deres er, er at det er utroligt vigtigt at lettveggen ikke står i spend mot lydhimlingen, da det igjen reduserer lydhimlingens effekt, og derfor kan en i stål være en grei løsning.
Det skal sies at i firmaet jeg jobber i, gjør vi aldrig dette, dette tipper jeg er et kostnads spørgsmål, da en lettvegg i tre er lidt billigere.
Men i danmark, satte vi dem kun op i stål.. disse er enkle og veldig raske å sette op ;)
Har selv akkurat gjort huset mit ferdigt, med en lejlighed i kjelleren, satte lettveggene op efter lydhimlingen var ferdig sparklet og malt, et ekstra tip hvis du skal bruke maler.
Da de kan sprøyte male hele taket mye lettere end efter du setter op lettveggene, og du kan ofte få malerjobben en go del rimeligere på denne måten.
MVH
Keiser
Det som er skummelt er å sperre inne organisk materiale mellom to tette lag. Da vil fuktighet kunne sperres inne og gi gode vilkår for små ondskapsfulle sopper og det som verre er. "Organisk materiale" er omtrent alt som har vært levende, som planker.
Betong er ikke organisk og er ikke god mat for sopp. Betong bør man uansett behandle som om den kan være fuktig. Betong tåler å sperres inne uten å bli fornærmet.