582    10    0  

Hvordan hente inn tilbud på bergvarmepumpe?

 35     0
Har lenge vurdert å få inn en væske/vann varmepumpe, men synes det er vanskelig å finne priser på dette.
Har allerede vannbåren varme i noen rom, så det er selve pumpa jeg er ute etter å kunne sammenligne priser på. Brønnborringen vil det jo være stor variasjon etter grunnforhold etc.
Noen som har erfaring med å hente inn priser og hvordan man bør gå frem?
Fikk instalert lader til elbil til "pakkepris" for en stund siden og så jo da at timeprisen for den elekrikkeren blei veldig høy. Tenker det fort blir det samme med "kontakt oss for et tilbud" som rørleggerene har for varmepumper.

KE
   #1
 3,674     Hordaland     0
Det er typisk flere forhandlere av varmepumper enn firmaer som etablerer energibrønn.
Jeg ville i første omgang lest meg opp på hvilken varmepumpe du er tjent med (fordeler/ulemper) og deretter innhentet priser kun på installasjon av varmepumpen og på kobling av eksisterende vbv og ferdig brønn. Da slipper forhandleren å sikre etablering av brønn i sitt pristilbud (påslag).
Parallelt med dette kan du sjekke hvem som borer i område og få befaring og pris på dette. Sjekk gjerne databasen "Granada" for brønner i nærheten. Bor du rett på fjellet er det greit å få fast pris, er det leire eller lignende er det vanskelig å vite hvor langt det er til fjellet der man finner varmen.
Bruk gjerne rørleggerfirma siden de skal gjøre det meste av installasjonen.
Det er endel å hente på egeninnsats, for eksempel legging av rør mellom brønnhode og teknisk rom eller å forberede rommet for installasjonen. Det kan være greit å gjøre ferdig finish på vegger før pumpe settes på plass.
  (trådstarter)
   #2
 35     0
Tenkte å få ordnet borring separat.
Frustrasjonen er egentlig at det er vanskelig å finne ut av prisen på de forskjellige varmepumpene.
Har lagt opp alt av vannbåren varme selv og er fornøyd med det, men ønsker å bytte ut elkasetten med bergvarme. Hadde jeg kunne bestillt pumpa direkte så hadde jeg gjerne montert den selv også
KE
   #4
 3,674     Hordaland     0
Tenkte å få ordnet borring separat.
Frustrasjonen er egentlig at det er vanskelig å finne ut av prisen på de forskjellige varmepumpene.
Har lagt opp alt av vannbåren varme selv og er fornøyd med det, men ønsker å bytte ut elkasetten med bergvarme. Hadde jeg kunne bestillt pumpa direkte så hadde jeg gjerne montert den selv også

Det er lett for at forhandlerene hoster opp ett "alt inkludert" tilbud som de egentlig ikke har regnet så nøye på. De har gjerne lagt inn såpass margin at det vil lønne seg for de å ta jobben. Jeg tror du er bedre tjent med å finne ut hva du ønsker og hva du trenger, gjerne i samarbeid med importør. Det er ofte importør som prosjekterer anlegge uansett. Du kan fortelle importør at du i første omgang ønsker forslag til løsning inkludert alt av deler/delenummer. Så kan du bruke det underlaget for å be om priser fra forhandlere. Pris på rør og antall arbeidstimer er vanskelig å få nøyaktig men du bør være godt på vei ved å få pris på varmepumpedelene du ønsker.
Det er flere på forumet her som har installert bergvarmepumpene selv, det er begrenset hvor avansert det kan bli.

Varmeshop.no er også en nettbutikk som selger bergvarmepumpe og tilbehør. Ser de kun fører Bosch nå av en eller annen grunn.
  (trådstarter)
   #5
 35     0
Takk for gode tips.

Varmeshop har desverre ikke priser liggende ute, ikke så farlig siden de bare har Bosch. Bosch har satt navnet sitt på litt for mye av dårlig kvalitet, så det er et merke jeg unngår. Selv om jeg har noe Blå Bosch verktøy som er veldig bra... Men det er vel en helt annen diskusjon...

Den i fra WEE er jo litt interesant hvis man er glad i DIY. Men ser at i sverige så er CTC EcoPart 406 ikke så veldig mye dyrere og den finnes for 1x230V (men er nok 400V versjonen som man finner prisen på i Sverige).

Likte tanken på CTC EcoPart 406/408 kombinert med EcoZenith i250 isteden for en komplett pumpe, da man har mulighe til å bare bytte ut en av modulene hvis den skulle ryke. Eventuelt oppgradere til en større pumpe modul uten å måtte bytte kjele og styring. Må lese meg opp litt mere på den løsningen.

Noen som har erfaring med CTC?

   #8
 1     0
Holder også på å sjekke det samme. Har CTC ECOZENIT 550i akkumulatortank som er koblet på vedovn med vannkappe. Godt fornøyd så langt men har ikke kjørt anlegget mer enn knappe 1/2 år. Veldig kjekk tank med styring som gir mange muligheter.
Eneste svakheten jeg har kommet borti så langt er at med vedovn i kombinasjon med elkolbe. Skulle hatt mere effekt tilgjengelig når det er veldig kaldt ute og det brukes mye varmvann. (-20 og kaldere) Har tenkt ta dette opp med CTC.
Det ser ut som om det er to vann/vann pumpeserier fra CTC. 600 og 400 serie.
Har forstått det sånn at 600 er frekvensstyrte pumper. Disse er nok den siste modellen som har kommet av de to. 600 ser ut til å bare komme i 400 volt utgave som ikke er aktuell for min del da det ikke er mulighet for det i mitt område.
400 serien fås i 230V.
Så langt ikke hetet inn priser, men min erfaring fra da jeg kjøpte tanken var at dette er vesentlig dyrere i Norge enn det den kan kjøpes for i Sverige.
Om jeg hadde hatt 400 volt inn så har jeg vurdert kjøpe i Sverige. Akkumulatortanken ble i Sverige omsatt for ca 2/3 av Norsk pris, men da bare i 400v utgave.
Er fortsatt litt i tenkeboksen, men har planer om å hente inn tilbud fra forhandlere her på berget. Fikk fra en annen leverandør, men det var uaktuellt. Nærmere 200 tusen bare for pumpen. Såååå dyr blir forhåpentligvis ikke strømmen at det svarer seg
KE
   #9
 3,674     Hordaland     0
Om du vurderer å kjøpe i Sverige så bør du sjekke om det er samme artikkelnummer du sammenligner. Nå er det noen år siden jeg kjøpte og den gangen hadde ikke de svenske pumpene energimåler innebygget. Jeg mener energimåler på levert effekt er avgjørende for å få gode besparelser, nettopp fordi du kan kontrollerer effektiviteten samtidig som du justerer inn pumpen, du vil også kunne avdekke feil som du gjerne ikke er oppmerksom på ellers.
   #10
 2,067     klippdalen     0
egentlig ingen problem å kjøpe 400v pumper, men det blir en ekstra kostnad med trafo