18,506    38    0  

Vannbåren varme til å smelte is på gårdsplass

 101     0
Jeg skal legge beleggningsstein eller asfalt på gårdsplass. Trenger å varme opp noen striper for hjulspor. Vil varmepumpa gi nok varme eller må man over på varmekabler?

   #1
 678     Bergen     0
Umulig for meg å vite hvorvidt vp din har kapasitet til dette men;

Dersom du har overkapasitet vil jo dette spare deg strøm. Snøsmelte systemet vil jobbe på veldig lave temperaturer og gi vp gode driftsforhold.

Snøsmelting er vel mest aktuellt ved moderate temperaturer. Dette øker sannsynligheten for at du har overkapasistet.

Worst case scenario er at du smelter med el-kolbe som tilsvarer varmekabel kost.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 101     0
Jeg har nok kapasitet i VP. Men kan man kjøre vanlig vann i røra eller må man ha annen væske? isåfall så betyr det vel noen ekstra kostnader for å utvide anlegget.
   #4
 1,015     Revetal     0
Ja, du må absolutt la dette gå via en varmeveksler og egen pumpe. I tillegg sikkerhetsventil, manometer og ekspansjonskar. Ekstrakostnaden er langt ifra avskrekkende og billigere enn snøfreser. Holder på å installere to varmeanlegg akkurat nå hvor dette blir gjort.

Som Reodor sa så er snøsmelting også veldig effektivt fra VP, og enda mer effektivt med Solvarme.
Signatur
   #6
 1,767     Norge     0
Varmepumpa? Har du luft vann pumpe? Jeg har tenkt å la energihullet ordne den biffen. Selv om det bare er 5,6 7. varmegrader så er det jo ca 9kw energi i hullet mitt som er 200 meter. Så den snømåkinga skal jeg ha "gratis" he he. Isolerer oppkjørselen med 10 cm xps så legges det rør Smile
   #7
 1,015     Revetal     0
Merkelig ikke det blir gjort overalt det er et borehull? Kan det være fordi 5-7 grader blir for lite tro?;)

Hvis det på gulvvarme inne med cc20 og effektbehov ca 40 watt fort trengs 10 grader høyere turtemp enn gulvtemp, hvor tett har du tenkt å legge rørene i bakken med behov 2-300 watt for å klare å få plussgrader på overflaten?

Tror du nok bør få litt hjelp fra Vp om det skal bli noe særlig greie påSmile
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 101     0
Jeg har 10m gangsti, dvs 10m x 1m = 10 kvadrat m
Oppkjørsel 8m, 2 striper med hjulspor a 50cm gir 8 kvadrat m

TOTAL ca 20 kvadrat meter skal holdes isfritt. Når det er kaldt vintervær kan det gjerne ligge snø der. Det er isholkeføre som jeg ønsker å komme rundt.
   #9
 1,015     Revetal     0
Jeg skal absolutt ikke utrope meg til noen ekspert på snømelting, da jeg ikke har så mange erfaringene foreløpig.

Det er sikkert noe forskjell på hvor mye det bør dimensjoneres for når behovet er slik du beskriver, men skal du først gjøre jobben så er det ikke mye ekstra å legge ned noen ekstra runder med rør. Selve rørene er jo tross alt svært rimelige, og større røroverflate betyr høyere effekt/lavere turtemp akkurat slik det gjør inne i huset.

Har et nokså lignende eksempel som du ønsker der det ble gjort særdeles enkelt. En ledig sløyfe fra gulvvarmefordeleren ble koblet via en liten platevarmeveksler, sirkulasjonspumpe og det lille som trengs på utesiden. Rørene gikk også fra inngangsparti mot garasjen ca 10 meter og er også lagt foran denne i én bilbredde. Kunden hadde vedfyring, og fulgte med på hvor mye han måtte fyre ekstra for å smelte bort 20-30cm snø om det plutselig lavet ned. Det var kun en halv armfull/ca 10-15 liter! Snøen var borte på 2-3 timer :)






Signatur
   #10
 1,768     Østlandet     0

Varmepumpa? Har du luft vann pumpe? Jeg har tenkt å la energihullet ordne den biffen. Selv om det bare er 5,6 7. varmegrader så er det jo ca 9kw energi i hullet mitt som er 200 meter. Så den snømåkinga skal jeg ha "gratis" he he. Isolerer oppkjørselen med 10 cm xps så legges det rør :)


Bare husk på at disse 9kw skal sørge for oppvarming av forbruksvann og bolig forvørig (antar jeg).
Snøsmelting bør derfor gå på overskuddsenergi.

Forøvrig leste jeg at isolering av oppkjørselen ikke var anbefalt mtp snøsmelting, husker ikke grunnen, men skal se om jeg finner link til der jeg leste det.