http://www.maxit.no/26301http://www.maxit.no/26334 Våtarealer med lite og kortvarig nedfukting Vannpåkjenning består kun av vannsprøyt og dusj i våtrommet. Våtarealer med middels og kortvarig nedfukting i offentlige og felles dusjer og garderober Vannpåkjenning består av dusj i våtrommet. Det dusjes direkte mot vegg og gulv. I dette tilfellet er vanntettingssystemet bak flisene utsatt for langt mer vannpåkjenning. Bruken av Deitermann gjennomtestede vanntettingssystemer gir maksimal sikkerhet og raske og kostnadseffektive påføringsmuligheter. smøremembran er kun anbefalt til liten vannpåkjenning dvs ikke dusjing. sementbasert er anbefalt til og med for basseng.
http://litex.no/default.pl?showPage=208 Litex Skjøtebånd Gummiert anbefales i overgangen mellom gulv og vegg og i dusjnisje, på grunn av vesentlig bedre motstand mot kjemikalier, vaskemidler (såpe) og bedre aldringsbestandighet.
det er du som har det kontroversielle synet på dette og derfor du som bør dokumentere. ser også at du er "skeptisk" til våtroms & membranplater, vi kaller sånne som deg høkkerter. det som var greit for 15år siden er ikke best i dag. det er i mange tilfeller ikke godt nokk, og det er helt sikkert ikke best. på tide å komme seg på noen kurs?
Hva du velger å kalle "sånne som meg" synes jeg at du skulle holde for deg selv. Dette er et forum for å diskutere faglig, klarer du ikke å holde deg til saken foreslår jeg at du lar være å ytre deg.
Testen du refererer til fra Aftenposten er ikke en vitenskapelig test, det står det til og med i testrapporten. Denne testen blir ikke tillagt noe tyngde av noen av de norske fagmiljøene eller leverandørene.
Når det gjelder det du har klippet fra maxit så gjelder dette på mur- og betongunderlag. Sparkelmasse er ikke nevnt. Så glem den...
Litex har selvsagt sine argumenter for sine produkter, dette blir løse argumenter siden de ikke har sammenlignet med envher smøremembran. Smøremembraner tåler såpe, vanlige kjemikalier og fukt.
Jeg har overhodet ikke noe kontroversielt syn på dette, ønsker du dokumentasjon så er det bare å gå inn på Byggforsk sine hjemmesider og last ned NTG på de forskjellige membraner, der står alt. Membranene for 15 år siden kan ikke sammenlignes med membranene i dag, og løsningene har blitt bedre.
Kan du svare på mitt spørsmål?: Hvorfor ikke bruke 2K på gipsvegg?
Tror du har missforstått endel ting her. skal prøve og oppklare litt for deg. Først og fremst lønner deg seg og vite hva vi diskuterer det er altså smøremembran vs sementbasert membran. 2k som du kaller det referer til at et produkt er sammensatt av to komponenter på samme måte som 1k referer til at det kun er en komponent. dette sier ingen ting om at det er en membran eller hva den er laget av feks plast sement epoxy.
Har aldri sagt at det ikke er et alternativ og bruk en smøremembran også på gulv men det er et dårligere alternativ. hadde de ikke vært godkjent(under gitte forutsetninger) som du påpeker hadde det jo ikke vært et alternativ. dette har jeg prøvd og forklare deg og gitt deg et utvalg sider til kilder som uansett overgår oss. men de avfeier du glatt og deler din ekspertise med oss. du ser heller ikke behovet for å komme med et fornuftig motargument eller dokumentasjon.
Når det gjelder det jeg har linket til fra maxit gjelder det alle vanlige underlag 1. Underlag F.eks. betong, gulvavrettingsmasse, puss, maxit Våtromsplate, gipsplate el.l. en fordel å lese det som står før du svarer på det.
Gulv sparkel og avrettnings masser kan som du påpeker være særlig lite egnet til fuktige underlag. dette gjelder da gips baserte sparkel og avrettnings masser disse bør du ikke bruke på våtrom selv om du skal bruke en tett membran. du bør bruke sparkel og avrettnings masser som er anbefalt for våtrom disse er da ikke gips baser og er ikke så sensetive med tanke på fukt.
Om du nå hadde brukt en gips baser sparkel masse ville det uten tvil vært lurt og gå for en membran som var tettes mulig. og hvilke membraner er det? jo det er sementbaserte membran en grunn for at de kan brukes i basseng mens smøremembran ikke er anbefalt for dusjing rett på.
Og angående å bruke sementbaserte membraner på vegg så er det en mye bedre løsning enn vanlig smøremebran. men vannpåkjenninger er ikke like harde vertikalt så det vil i det fleste tilfeller være tilstrekkelig med en vanlig smøremebran. dette er også enklere og rimeligere på vegg og vil derfor somregel være den foretrukne løsningen. dette uavhenig av om veggen er av gips eller ikke.
angående hva jeg mener om sånne som deg er jeg egentlig enig med deg, bare det at jeg har litt yreksstolthet og blir litt provosert når noen er påståelig ang dårlige løsninger.
Riktig at 2K ikke er en nøyaktig betegnelse, men tror alle skjønner det er sementbasert vi har diskutert i denne tråden. Du behøver ikke påta deg lærerrollen ovenfor meg, jeg har tilstrekkelig kompetanse på dette feltet.
Jeg har gitt et fornuftig motargument mot å bruke sementbasert membran på sparkelmasse. Og alle "godkjente" sparkelmasser er fuktømfintlige. Vær snill å ikke blande gipsmasser inn i diskusjonen. Eks maxit 4320, conplan vr, rett på gulvet, bostik fiber er alle fuktømfintlige masser som er godkjente og som benyttes mye på våtrom. Men de skal beskyttes med en diffusjonstett membran. Slik at de ligger tørt. Gi meg gjerne eksempler på sparkelmasser som brukes på våtrom som tåler fukt...
En sementbasert membran er svært diffusjonsåpen, det er hele hensikten med denne typen membraner. De benyttes på betong og støp og andre fuktsstabile underlag. IKKE PÅ GIPS, SPARKEL OG ANDRE FUKTØMFINTLIGE UNDERLAG!
Og at du i det hele tatt presterer å svare at sementbasert membran ville vært det beste på gipsvegg bekrefter jo bare at du ikke aner hva du snakker om . Jeg gremmes over at du deler din inkompetanse på feltet på denne måten. Yrkesstolthet eller ikke.
Hvorfor tror du det har vært så mye fokus på smøremebraner og diffusjonstetthet i den senere tid? Og så tror du at en pip åpen sementmembran er løsningen?
Ok, gir meg på deg, gidder ikke å prøve å overbevise deg her, du har bestemt deg.
Det finnes difusjons tett og difusjons åpne sementbaserte membraner det finnes også en komponent og to komonent sementbaserte membraner det finnes også hurtige og normalt tørkende sementbaserte membraner. ang produkter som tåler vann kan du se feks her http://www.schonox.no/prod.asp mange av de som tåler vann.
har du vannskelig for å lese? les de linkene jeg har gitt deg de ikke bare motbeviser alt tullet du kommer med de pulveriserer dem og bruker dem som fyllstoff i en avrettningsmasse. feks maxit linken ALLE skjønner at når de ikke anbefaler smøremebran hvis en skal dusje på flisene, men anbefaler sementbasert til og med til basseng så er sementbasert mye tettere.
bare nysgjerrig hvilken kompetanse har du på dette?
Jeg har ytret mine meninger om saken, de som måtte ønske å lese disse kan finne dem lengre opp i tråden. Har ingen behov for å gjenta meg selv. Jeg har heller ingen behov for å overbevise deg Slapoe.
Skal til og støpe over varmekabler på bad i 2 etg. Skal eg smøre membranen under kablene eller skal eg vente til eg har støpt å smøre membranen på det ferdig støpte gulvet eller begge deler?
Jeg har null kompetanse på dette feltet, men etter litt research og prat med bl.a bygningsingeniører og våtromseksperter, så vil jeg gå for Protan topp-membran over lavtbyggende støp over Roth Clima Comfort plater m/vannbåren varme. Disse legges rett på 22mm fuktbestandig spon som igjen ligger over et cc 30 I-bjelkelag.
Den "beste" løsningen er i følge meg. membran så høyt som mulig og to heldekkende strøk med sementbasert membran på gulv. dette er også den vanlisgte løsningen nå.
Har gjort en del bad for et fredighus firma,vi bruker alltid gulvbelegg i 2 etasje. Er ihverfall det som er vanlig her.
Signatur
incoming Transmission to A great friend - "A toast to what you've left behind.."
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."
En sementbasert membran er svært diffusjonsåpen, det er hele hensikten med denne typen membraner. De benyttes på betong og støp og andre fuktsstabile underlag. IKKE PÅ GIPS, SPARKEL OG ANDRE FUKTØMFINTLIGE UNDERLAG!
"Super Ted" ang sementbasert membran: Jeg har fortsatt ikke fått skriftlig bekreftelse fra produsenten om at sementbasert membran kan brukes på avrettningsmassen de selger. Jeg skal purre dem igjen.
2 av 9 smøremembran hefter og tetter.
http://www.maxit.no/26301 http://www.maxit.no/26334
Våtarealer med lite og kortvarig nedfukting
Vannpåkjenning består kun av vannsprøyt og dusj i våtrommet.
Våtarealer med middels og kortvarig nedfukting i offentlige og felles dusjer og garderober
Vannpåkjenning består av dusj i våtrommet. Det dusjes direkte mot vegg og gulv. I dette tilfellet er vanntettingssystemet bak flisene utsatt for langt mer vannpåkjenning. Bruken av Deitermann gjennomtestede vanntettingssystemer gir maksimal sikkerhet og raske og kostnadseffektive påføringsmuligheter. smøremembran er kun anbefalt til liten vannpåkjenning dvs ikke dusjing. sementbasert er anbefalt til og med for basseng.
http://www.adda.no/produkter/detaljer.php?produktid=21
Smøremembran er anbefalt fiberduk og tre strøk for bruk på gulv
http://litex.no/default.pl?showPage=208
Litex Skjøtebånd Gummiert anbefales
i overgangen mellom gulv og vegg og i dusjnisje, på grunn av
vesentlig bedre motstand mot kjemikalier, vaskemidler (såpe)
og bedre aldringsbestandighet.
det er du som har det kontroversielle synet på dette og derfor du som bør dokumentere. ser også at du er "skeptisk" til våtroms & membranplater, vi kaller sånne som deg høkkerter. det som var greit for 15år siden er ikke best i dag. det er i mange tilfeller ikke godt nokk, og det er helt sikkert ikke best. på tide å komme seg på noen kurs?
Testen du refererer til fra Aftenposten er ikke en vitenskapelig test, det står det til og med i testrapporten. Denne testen blir ikke tillagt noe tyngde av noen av de norske fagmiljøene eller leverandørene.
Når det gjelder det du har klippet fra maxit så gjelder dette på mur- og betongunderlag. Sparkelmasse er ikke nevnt. Så glem den...
Litex har selvsagt sine argumenter for sine produkter, dette blir løse argumenter siden de ikke har sammenlignet med envher smøremembran. Smøremembraner tåler såpe, vanlige kjemikalier og fukt.
Jeg har overhodet ikke noe kontroversielt syn på dette, ønsker du dokumentasjon så er det bare å gå inn på Byggforsk sine hjemmesider og last ned NTG på de forskjellige membraner, der står alt. Membranene for 15 år siden kan ikke sammenlignes med membranene i dag, og løsningene har blitt bedre.
Kan du svare på mitt spørsmål?: Hvorfor ikke bruke 2K på gipsvegg?
Har kun satt opp noen argumenter som motvekt til glansbildeframstillingen av disse platene.
Du står fritt til å motargumentere.
Først og fremst lønner deg seg og vite hva vi diskuterer det er altså smøremembran vs sementbasert membran.
2k som du kaller det referer til at et produkt er sammensatt av to komponenter på samme måte som 1k referer til at det kun er en komponent. dette sier ingen ting om at det er en membran eller hva den er laget av feks plast sement epoxy.
Har aldri sagt at det ikke er et alternativ og bruk en smøremembran også på gulv men det er et dårligere alternativ. hadde de ikke vært godkjent(under gitte forutsetninger) som du påpeker hadde det jo ikke vært et alternativ. dette har jeg prøvd og forklare deg og gitt deg et utvalg sider til kilder som uansett overgår oss. men de avfeier du glatt og deler din ekspertise med oss. du ser heller ikke behovet
for å komme med et fornuftig motargument eller dokumentasjon.
Når det gjelder det jeg har linket til fra maxit gjelder det alle vanlige underlag 1. Underlag F.eks. betong, gulvavrettingsmasse, puss, maxit Våtromsplate, gipsplate el.l.
en fordel å lese det som står før du svarer på det.
Gulv sparkel og avrettnings masser kan som du påpeker være særlig lite egnet til fuktige underlag. dette gjelder da gips baserte sparkel og avrettnings masser disse bør du ikke bruke på våtrom selv om du skal bruke en tett membran. du bør bruke sparkel og avrettnings masser som er anbefalt for våtrom disse er da ikke gips baser og er ikke så sensetive med tanke på fukt.
Om du nå hadde brukt en gips baser sparkel masse ville det uten tvil vært lurt og gå for en membran som var tettes mulig. og hvilke membraner er det? jo det er sementbaserte membran en grunn for at de kan brukes i basseng mens smøremembran ikke er anbefalt for dusjing rett på.
Og angående å bruke sementbaserte membraner på vegg så er det en mye bedre løsning enn vanlig smøremebran. men vannpåkjenninger er ikke like harde vertikalt så det vil i det fleste tilfeller være tilstrekkelig med en vanlig smøremebran. dette er også enklere og rimeligere på vegg og vil derfor somregel være den foretrukne løsningen. dette uavhenig av om veggen er av gips eller ikke.
angående hva jeg mener om sånne som deg er jeg egentlig enig med deg, bare det at jeg har litt yreksstolthet og blir litt provosert når noen er påståelig ang dårlige løsninger.
Du behøver ikke påta deg lærerrollen ovenfor meg, jeg har tilstrekkelig kompetanse på dette feltet.
Jeg har gitt et fornuftig motargument mot å bruke sementbasert membran på sparkelmasse. Og alle "godkjente" sparkelmasser er fuktømfintlige. Vær snill å ikke blande gipsmasser inn i diskusjonen. Eks maxit 4320, conplan vr, rett på gulvet, bostik fiber er alle fuktømfintlige masser som er godkjente og som benyttes mye på våtrom. Men de skal beskyttes med en diffusjonstett membran. Slik at de ligger tørt.
Gi meg gjerne eksempler på sparkelmasser som brukes på våtrom som tåler fukt...
En sementbasert membran er svært diffusjonsåpen, det er hele hensikten med denne typen membraner. De benyttes på betong og støp og andre fuktsstabile underlag. IKKE PÅ GIPS, SPARKEL OG ANDRE FUKTØMFINTLIGE UNDERLAG!
Og at du i det hele tatt presterer å svare at sementbasert membran ville vært det beste på gipsvegg bekrefter jo bare at du ikke aner hva du snakker om . Jeg gremmes over at du deler din inkompetanse på feltet på denne måten. Yrkesstolthet eller ikke.
Hvorfor tror du det har vært så mye fokus på smøremebraner og diffusjonstetthet i den senere tid? Og så tror du at en pip åpen sementmembran er løsningen?
Ok, gir meg på deg, gidder ikke å prøve å overbevise deg her, du har bestemt deg.
har du vannskelig for å lese? les de linkene jeg har gitt deg de ikke bare motbeviser alt tullet du kommer med de pulveriserer dem og bruker dem som fyllstoff i en avrettningsmasse. feks maxit linken ALLE skjønner at når de ikke anbefaler smøremebran hvis en skal dusje på flisene, men anbefaler sementbasert til og med til basseng så er sementbasert mye tettere.
bare nysgjerrig hvilken kompetanse har du på dette?
Jeg har ytret mine meninger om saken, de som måtte ønske å lese disse kan finne dem lengre opp i tråden. Har ingen behov for å gjenta meg selv. Jeg har heller ingen behov for å overbevise deg Slapoe.
Jeg har null kompetanse på dette feltet, men etter litt research og prat med bl.a bygningsingeniører og våtromseksperter, så vil jeg gå for Protan topp-membran over lavtbyggende støp over Roth Clima Comfort plater m/vannbåren varme. Disse legges rett på 22mm fuktbestandig spon som igjen ligger over et cc 30 I-bjelkelag.
Se http://www.protan.no/produkter/vatrom/toppmembran/pages/topmembrane.aspx
Se http://www.rothscandinavia.no/golv_forlaggningssatt_lagbyggande.php
I våtrommene i sokkel-etg (på støpt plate), blir det smøremembran - hvilken type anbefaler ekspertene her?
Har gjort en del bad for et fredighus firma,vi bruker alltid gulvbelegg i 2 etasje.
Er ihverfall det som er vanlig her.
"To the best crew any user ever had, this may be the last time we're alltogether, but no matter what the future holds, no matter how far we travel, a part of us.. a very important part, will always remain here on ....-Sky."