8,943    20    0  

Akershus: Vårt prosjekt

 86     Akershus     0
Legger ved et par bilder av vårt husprosjekt. Vi liker både enkelte tradisjonelle hus, og også moderne. Resultatet ble til slutt som tegningene nedenfor viser. Etter en laang prosess går søknaden til kommunen i løpet av mai. Har gjennomført forhåndskonferanse hos kommunen i fjor høst. I løpet av kort tid begynner jeg nå å sende ut prosjektetet på anbud hos ulike byggmestere og håndverkere.

Blir spennende å se om tilbudene vi får til en viss grad samsvarer med den budsjetteringen jeg har gjort så langt.. Blir det for store overskridelser i fohold til det budsjettet vi har per idag, så blir kanskje prosjektet skrinlagt.. >Sad Men føler jeg har rimelig grei oversikt, selv om det sikkert blir litt dyrere enn jeg forventer..

Budsjettet er på ca 4 mill, dette inkluderer alt med unntak av tomt og kostnader til arkitekt, dette er allerede betalt. Garasjen skal jeg bygge på et litt senere tidspunkt, og denne er derfor ikke med i budsjettet.

Planlegger med følgende egeninnsats: All maling og beising, endel murerarbeid sammen med murer, legging av parkett, ++

Håper resultatet blir bra..

Noen som tror det lar seg gjøre innenfor budsjett?

Siste redigering: Sunday, April 26, 2009 9:08:29 PM av Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Fasade sørøst.jpg - Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Fasade nordøst.jpg - Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Fasade nordvest.jpg - Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Plantegning 1. etg..jpg - Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Plantegning 2. etg..jpg - Byggherren
Akershus: Vårt prosjekt - Fotomontasje.jpg - Byggherren
Signatur

   #2
 4,148     Oslo Vest     0
Tøft hus, likte veldig godt at det var samme tak på garasjen som på huset.

Lykke til videre! Smile
Signatur
   #3
 3,997     Oppland     0
Litt off topic, men relevant :D

Når man har hus som har så stort vindusareal som dette, blir det ikke veldig stort varmetap?
I disse dager hvor det er så voldsomt fokus på varmetap fra hus, blir det mye ekstra å ta hensyn til?
Og hva slags U-verdier er typisk på storevinduer utenom standardmål?
  (trådstarter)
   #4
 86     Akershus     0

Store vindusflater gir nødvendigvis et større varmetap. Jeg vet ikke hvilke U-verdier som er typisk for disse store vinduene. Det blir jo viktig å kjøpe vinduer med lavest mulig U-verdi, de kan jo fort bli litt dyrere, desverre. Jeg har ikke foretatt noen beregning av varmetapet i huset, men det må vel gjøres.

Jeg tror ikke det blir så mye ekstra å ta hensyn til. Dersom det viser seg at vindusflatene er store og utfordrende mtp varmetap, så gir jo regelverket mulighet for å kompensere for dette ved å f eks ha mer isolering i tak eller vegger, slik jeg har forstått det. Jeg håper og tror at dette ikke blir noe stort problem.

Når det er sagt så er det jo særlig den ene fasaden som gir inntrykk av store vindusflater. En del av vinduene her skyldes at det er planlagt en vinterhage innenfor terrassen. Huset sett under ett har kanskje ikke så store vindusflater som fasaden mot øst el nordøst gir inntrykk av..?
Signatur
   #5
 4,148     Oslo Vest     0
Det er krav til en del lys i oppholdsrom også, så det er vel kun der du skal ha vinterhage det kan se ut som det er litt mye. Det er også helt korrekt det du sier om at du kan "ta det igjen" med litt mer isolasjon andre plasser. Det har forøvrig kommet vindusglass med innlagt varme, usynlig, som gir vinduene en behagelig varem, og på den måtenb unngår du kulderas. Jeg vet ikke pris på det, vil tro det koster litt, men dersom prisen ikke er avskrekkende kan det være et alternativ.

Leveres av Saint-Gobain
Signatur
   #6
 484     Bergen     0
Har du plantegninger for huset?
Hvor stort er det?
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 86     Akershus     0
Har plantegninger i PDF-format som jeg åpner i Adobe. Men de er for store til å legge ut på forumet her og jeg sliter litt med og få redigert de.. Skal forsøke å ordne det snart..

Huset har et bruksareal på ca 107 i underetasjen, 92 i 1. etg. og 90 i 2. etasje, tilsammen ca 289. Men det er noe åpent mellom 1. og 2. etasje, slik at boareal eller primærrom som det vel heter nå, blir en del mindre..

Signatur

  (trådstarter)
   #9
 86     Akershus     0

åpne de, trykk på "print screen", åpne paint og "lim inn", da er det bare å klippe ut selve plantegningen, lagre den som jpg og post på forumet :)


Takker så mye Smile Har lurt på hvordan jeg skulle få til dette i en måned..

Men som du ser, nå har jeg redigert innlegget og nå ligger bildene ute
lett tilgjengelige, igjen takk.. Smile
Signatur