#32
 52     bergen     0


det har litt med tekknikker å gjøre.
jeg vet om mange flisleggere som kan gå i dagesvis på ett og samme bad.
jeg tok tiden på en litt treg kolega en gang på hvor lang tid han brkte på å måle opp/sentrere opp flisene på ett helt normalt bad.han klarte å buke 1 time på dette!
dette bør ikke ta mer enn 5-7 minutter.
så har du de som skal bruke såkalt sigefritt lim og går på den smellen at de begynner midt på veggen med det resultat at flisene siger litt hele tiden og det går masse tid på justeringer,og at man ikke får ett skikkelig resultat.
noen bruker fortsatt tape til silikonen :o
er det rart tiden flyr..


Hva bruker man til silikonen nå da? Ingenting? Bare nysgjerrig  Smile Har sett begge deler, og en tape som er beregnet på fuging i hjørner ol.

bruker et fugeplekter eller silikonnal.
man sprøyter på silikonen,sprøyter på såpevann,trekker av med plekteret,sprøyter på såpe igjen,lokker fugen med fingen.enkelt og greit
   #33
 648     Trondheim     0


Hvis en selger/håndverker gir en svært høy pris basert på at kunden ikke har kunnskap om hva som er normalpris, da utnytter selger/håndverker det faktum at markedet ikke fungerer når kjøper ikke har nødvendig kunnskap.

...

Edit: Det er ikke ett fritt og fungerende marked når en av partene mangler kunnskap ifht å vurdere tilbudet. Det at noen blir lurt er bevis på det.


Hvilken kunnskap er det "svennin" manger?
Signatur
   #34
 520     0


Hvilken kunnskap er det "svennin" manger?


I ett "fritt marked" så har selger og kjøper tilgang på samme informasjon. Hvis en har mer/bedre informasjon så kan han utnytte det og ta overpris, lure den andre. Da er ikke markedet "fritt".

Det burde være mulig for vanlige folk å leie inn en proff håndverker uten å ha kunnskap om prising av den tjenesten de leverer, og uten å være redd for å bli bøffa og betale alt for mye for tjenesten.

Men det er klart, kjeltringer er det overalt.
   #35
 648     Trondheim     0I ett "fritt marked" så har selger og kjøper tilgang på samme informasjon.


Du unngår å svare på spørsmålene mine. Du gir inntrykk av å mene at trådstarter ikke har tilgang på samme informasjon som rørleggeren.

Forklar.
Signatur
   #36
 520     0

[

Du unngår å svare på spørsmålene mine. Du gir inntrykk av å mene at trådstarter ikke har tilgang på samme informasjon som rørleggeren.

Forklar.Mitt svar er til din påstand:

"Vi lever i et fritt marked. Den som selger en vare eller en tjeneste står fritt til å prise den akkurat som han vil, og den som kjøper står fritt til å velge om han vil benytte seg av tilbudet."

Da trådstarter åpenbart stusser over prisen, og så orienterer seg i etterkant, så vil han etterhvert sitte på nok informasjon til å foreta et valg på riktig grunnlag.

Om trådstarter hadde stolt på tilbyder ville han endt med å betale grov overpris, tilbyder har da lurt trådstarter og tatt ut større marginer enn hva som hadde vært mulig i "ett fritt marked" hvor begge parter har like godt grunnlag for å vurdere ett tilbud.

Man kan ikke skjule seg under fanen "fritt marked" for å lure kunder med begrenset kunnskap om prissetting. Da er man en lurendreier og kjeltring.

Skjønner du hva jeg mener da?


   #38
 520     0

Hvis jeg går inn på Siba og kjøper en PC til 30000 kr, og i etterkant ser at Elprice selger en PC med samme ytelse til 20000, er da Elkjøp kjeltringer?


Det er vel innenfor normale prisforskjeller, eller hva syns du?

Kan virke som dette "sitter langt inne" hos deg, men mange håndtverkere/firmaer har jo lang tradisjon med å konstruere konkurransehindringer. Feks sammenblanding av timepriser, fortjeneste på materialer osv. Dvs lager hindringer for å redusere kunden sin innsikt i prissettingen.

Og selvfølgelig den evindelige "vil ikke montere godkjent dittogdatt som jeg selv ikke har kjøpt inn (med gode rabatter)".

Men slik markedet utvikler seg nå så vil vi se mer faktisk konkurranse og hindringene vil bygges ned, til fordel for kundene og redelige håndverkere og firmaer.
   #39
 648     Trondheim     0
Nei, dette sitter ikke langt inne. Jeg synes det er svært enkelt.

1. Innhent anbud fra tre leverandører
2. Velg den med lavest pris dersom kvaliteten ellers antas å være den samme

Hvis man ikke gjør dette, utsetter man seg frivillig for risikoen med å bli "lurt"

Signatur
   #40
 520     0
Enig i det.

Edit: Må tydeligvis lese nøyere. Er forsåvidt enig i at man "utsetter seg frivillig for risikoen med å bli lurt". Men det like fult håndverker/tilbyder som er kjeltring da.

Dessuten er det grenser for hvor små jobber man kan drive anbud på. Det kan jo ikke være sånn at man til enhver tid "utsetter seg frivillig for risikoen for å bli lurt" hvis man skal ha en håndverker i huset for å gjøre en liten/medium jobb uten å kjøre anbud.

Det er i grunnen det samme som å si at de fleste håndverkere er kjeltringer, det tror jeg ikke på. (Eller bør man faktisk ha det som utgangspunkt?).