(trådstarter)
   #11
 181     Akershus     0
Strømstans er et godt poeng!

Boligbyggerne; hvordan er klimaet der dere bor? Jeg ser du jor ved kysten, men det kan jo være så mangt Smile. Vi får innlandsklima og må nok regne med noen kalde dager med minus 15-20.


   #12
 9,677     Kysten     0
Vi har vært nede i 17-18 minus. Da fyrte vi noen pinner i ovnen, men ble fort 25 grader da også av en fyring på 4-5 kubber.

Normalt ligger det på +7-8 til - 5-8 grader. Da er det ikke behov for noe vedfyring.
HSt
   #13
 36,846     Lillestrøm kommune     0
Er det varnebatteri i ventilasjonsanlegget ditt? Noen ide om når det slår inn i så fall. Ser at flexit har mulighet for vannbasert men usikker på om dette fungerer med temperaturer til vannbåren oppvarming. 

Edit: Til TS: Mangler erfaring men har inntrykk av at varmebehovet undervurderes.
   #14
 234     0
Skal selv sette i gang med å bygge passivhus om noen måneder. Vi har selv fått Sweco AS til å utføre varmeberegningene for oss og kan anbefale dei på det sterkeste. Vi har endt opp med l/v varmepumpe som skal ta seg av varmtvann, 1.etg og 2.etg. Så kommer vi til å ha en vanlig peis som kun vil bli brukt som "backup" dersom strømstans eller for kosens del. Mytene om at det kun trengs et stearinlys eller lignende til for å varme opp huset er tull. Det kommer riktignok bli ganske billig å varme opp, men det er ikke SÅ stor forskjell på passivhus og dagens strenge TEK10 som folk tror.
  (trådstarter)
   #15
 181     Akershus     0
Vi opplever at vi har en ganske bratt lærekurve på dette med passiv hus. Forleden var vi på befaring i et tilsvarende passivhus som det vi bygger. I en situasjon med minus 7 (ute) og en god del folk i huset oppleves gulvvarmen i oppholdsrom som lun og merkbar, men ikke like varm som i et dårligere isolert hus. På baderom o.l kjennes gulvvarmen som i et "vanlig" hus.Tidligere erfaringer med gulvvarme er at det gulvet er en god del varmere enn luften, men denne forskjellen var mindre i passivhuset. Luftkvaliteten var helt upåklagelig, men luften var litt tørr.

Eller virker det som et forenklet vannbårent varmesystem nesten er i ferd med å bli standardløsningen i norske passivhus. Flertallet av de prosjektene vi har sjekket ut velger i hvert fall en slik løsning, og Enova/Sintef etc anbefaler det.

   #16
 9,677     Kysten     0
Dette med inneklima og tørr luft er jo et problem. Noen steder er det tørt og kaldt ute på vinter. Dette gjør at luften inne blir for tørr. Sjekk ut om det er mulig å få en automatisert sak, gjerne i forbindelse med vent anlegg, som kan styre dette.

Ang badegulv så trivdes ikke min fru med relativt kaldt badegulv ( vbv), så jeg måtte heve temp der. Det gjorde at i andre rom slår skjeldent gulvvarme inn. Tilluft på vent. anlegget gir ca 20-21 grader. Det er nok.
  (trådstarter)
   #17
 181     Akershus     0
Hva slags sak tenker du på, er det noe som kan tilføre fuktighet? Vet du hva det heter - jeg er helt grønn på sånne ting.


   #18
 3,412     Akershus     0

Hva slags sak tenker du på, er det noe som kan tilføre fuktighet? Vet du hva det heter - jeg er helt grønn på sånne ting.


Har man problemer med for tørr luft, virker det logisk å skaffe en luftfukter.  Noen liker disse, andre er skeptiske.
http://www.dinside.no/837555/du-trenger-ikke-denne
http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/spor_ekspertene/4290327.html
Signatur
   #20
 1,749     Norge     0

Vi vet ikke nok, la meg slå det fast først som sist.

Men innsia: hva baserer du ditt utsagn på? Jeg hører veldig mye som trekker i ulike retninger. Det virker som noen mener at hele huset kan varmes opp av at man tenner et stearinlys og går opp og ned trappa et par ganger, selv i 25 minus. Mens andre anbefaler varmepumpe og peis.

innsia har helt rett. LL varmepumpe er nå så bra at det er overkill med vbv. Pga komfort osv så velger mange å ha flere bein å stå på. Men det er ikke i utgangspunktet nødvendig da...
Men Rolls roys så kan m