#11
 308     0

Men hvorfor skal den ikke penetrere fuktsperra? det med kondens/fukt i isolasjonen ser jo egentlig ut til å bare være humbug.


Vi har et hus fra 70. Når jeg åpner vegger og tak her synes det veldig godt hvor dampsperra har vært dårlig. Men siden det er bare 10cm isolasjon har det ikke blitt noen fuktskader, da veggen får tørke ut. Det sies at dette vil være mye "farligere" i moderne hus med mye isolasjon, hvor vegger og tak ikke blir gjennomvarme. Ser ingen grunn til å ikke tro på dette.

Jeg pusser opp kjøkkenet nå og jeg dropper skjultanlegg. Alt blir lagt inni skapene med kontakter oppunder overskap (skråstilte stikk).

   #12
 1,570     Sunnmøre     0
har sagt det før og sei det igjenn, folk må få gjer akkurat det dei vil i egen bolig, men kom ikkje å vil ha igjenn på forsikringa for det er ufagmessig utført og da har tatt skade av det:-)
Nye hus vs eldre er mykje tettare, isolasjons tjukkelsen er dobla og effekten av å ikkje ta ting så alvorlig da vil bli større enn ved eit gammalt hus som leker litt her og der.
Signatur
   #13
 5,569     0
I vårt forrige hus (som vi takke fa*n bare leide av en fyr) var det helt nylig rehabilitert, og vi var de første som bodde der. Etter 5-6 mnd hadde vi svart muggsopp oppover omtrent alle gipsveggene på soverommet. Den fuktigheten 2 mennesker genererer i et rom er ikke ubetydelig. I tillegg er det varmt inne i rommet, og kaldt utenfor. Når varm, fuktig luft møter kald, tørr luft blir det kondens. Dersom du ikke har noen dampsperre, vil dette skje inne i isolasjonen i veggen.

Det så ganske ille ut etter noen mnd i vår forrige leilighet, jeg tør ikke tenke på hva som skjer etter et år eller flere år.

Når det gjelder panel etc og spiker gjennom dampsperren, så er jo det helt OK så lenge dampsperren er klemt mellom vegg og spikerslag. Hos meg er dampsperren ikke skjøtet med tape, men bare lagt overlappende og klemt mellom gips og lekter.

Når noen sier at dette med fukt er humbug, så kan nok det være tilfelle i NOEN hus. Men i ANDRE hus trenger det ikke være slik, vel?