#71
 4,452     Vestlandet     0
Ja, om man er heldig å ha et sterkt immunforsvar så er jo det mulig.

Men vår bedriftshelsetjeneste mener at om sykefraværet går under 2-3 % så kan det også tyde på for lite fravær i forhold til virkeligheten når man ser alle ansatte under ett. Dvs de anser at det vanlige er 2-3% sjukdom generelt hos befolkningen. Dette tror jeg ikke er noe de har funnet på selv.

Personlig mener jeg det er en uting om man sitter i åpent landskap og naboen sitter og snufser, nyser, hoster og harker. Da mener jeg de burde holdt seg hjemme.
Signatur

   #72
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg tror at vi alle er forskjellige og alle har vi forskjellige grenser og forutsetninger. Jeg synes TS tar opp et viktig spørsmål, og ber om råd. Det er et godt utgangspunkt.

Jeg synes det har kommet mange gode innspill og håper derfor at løser seg på sikt.

Noe av denne debatten har handlet om å ta seg sammen. Det er vel og bra, men veldig individuelt og situasjonsavhengig.

Vi har alle opplevelser, på den ene og den andre måten, men det er vanskelig å generalisere dette.

Selv har jeg hatt en tøff sykdomsperiode med kreft flere ganger, hvor jeg kun har vært sykemeldt få dager. Men jeg har vært utrolig heldig, og ikke vært i alt for dårlig form. men det er selvsagt ikke representativt for alle i samme situasjon.

Jeg synes derfor at man skal være forsiktig med å generalisere egne erfaringer til å være det eneste riktige.

Selvsagt skal man kjempe når man er dårlig, og selvsagt skal man ikke bare legge seg ned ved minste motstand, men en sak har alltid flere sider og en ser ofte ikke hele bildet.

Noen har sterk psyke, andre mindre sterk, og reagerer derfor ulikt på motstand og utfordringer. Det synes jeg vi skal respektere.

Noen  har behov for å fortelle hvor macho de er, og det kan sikkert hjelpe andre til å bite tennene litt sammen, men vi kjenner ikke hele historien, så kanskje vi skal respektere at det ikke er så enkelt som man selv tror.

Dette forumet er jo et forum som for det meste omhandler oppussing og egeninnsats, og som oppfordrer til det, og når noen som følger disse oppfordringene har utfordringer, burde man kanskje være noe mer støttende og ikke bare nedverdigende.

Lykke til videre TS.
   
Signatur
   #73
 5,337     Tromsø     0

Min mann jobber som snekker og det å komme hjem til enda ett prosjekt er nok ikke en god kombinasjon...


Dette var en viktig opplysning fra trådstarter, synes jeg. Å skille på arbeid og fritid er nyttig og viktig.

Man kan selvsagt tenke seg at den som er så heldig å være snekker av yrke kan benytte fagkunnskapen på fritida til å snekre "gratis"(*) for seg selv. Men samtidig er den som er snekker innforstått med at dette er en tjeneste som er verdt å betale for.

Løsningen her er ikke nødvendigvis at familien gjør dette sammen. Løsningen kan være å sette bort jobben, at snekkeren gjør noe helt annet på fritida, både på egen hånd og sammen med familien, før han blir så lei at han blir utbrent på jobben også. Eller om han alelrede mistrives med å snekre for andre i arbeidstida kan det være en alternativ løsning å bytte jobb. Hva med å selge byggevarer på det lokale byggevarehuset, vil han da få lyst til å ta opp hammeren og jobbe på eget hus på fritida?


(*) Kan en snekker jobbe "gratis" for  seg selv på fritida, eller er det momspliktig?
http://laagendalsposten.no/nyheter/snekret-pa-egen-hytte-ma-betale-100-000-i-moms-1.7538051
Signatur
   #74
 21,481     Enebolig     0


To uker sykemelding? Og det er alt iløpet av hvor mange år?


Mamma og pappa har tilsammen 3 dager sykefravær totalt på to yrkeskarrierer på tilsammen ca 80 år (mamma har null og pappa har tre dager). Mamma har dog noen dager fravær fra da hun var hjemme med meg og/eller søsteren min om vi var syke når vi var små.


Det er sannsynligvis i nærheten av rekord. Poenget var at to uker sykemelding er ingenting å snakke om, det er ikke i nærheten av et langt sykeleie. Det er et tilfelle av influensa. Eller et mindre tilfelle av ryggproblemer.

Når det gjelder smitte, så gir de fleste arbeidsinstrukser klar beskjed om at man skal holde seg hjemme. I virkeligheten vil nok sjefen se rart på deg og spørre om du "klarer", og derfor har vi hosting og harking uansett om man er i håndverkerbransjen eller på gamlehjem.
   #76
 1,307     Hardanger     0
Fant et triks mot å gå lei: Rydd opp. Var så stup lei av betongstøv og rot, verktøy som slang her og der at jeg brukte litt tid på å rydde skikkelig opp. Fikk en ny giv etter det :)

En uke etter gikk jeg så jævla lei av det badet... Forstod at jeg ikke ville få det ferdig før jeg reiser på sjøen denne gangen (noe jeg hadde oppriktige ambisjoner om) og dermed gikk all lufta ut. Brukte en dag på å feie golvet og skjære 1-en- flis på 10 cm... Har nå lagt ned all aktivitet, reiser på havet om 3 dager og regner med jeg har nyladede batterier etter 4 uker Smile
Signatur
   #77
 5,570     0

Fant et triks mot å gå lei: Rydd opp. Var så stup lei av betongstøv og rot, verktøy som slang her og der at jeg brukte litt tid på å rydde skikkelig opp. Fikk en ny giv etter det :)


Støtter den! Det fungerer for meg også. Mitt siste prosjekt var en loftsetasje med skråtak og en del kriker og kroker. Samtidig bodde vi jo selvsagt i "resten" av huset, og alt måtte derfor samles på loftet. Dette inkluderte både det jeg hadde revet ned, nye gipsplater som skulle opp, isolasjon (gammel og ny), osv. Til slutt var det så smekk fullt av dritt at man knapt kunne bevege seg der inne. Hver gang jeg løftet på en gipsplate snublet jeg i verktøy og ledninger, stanget gipsplaten i tak og vegger, osv. Det ble en litt annen variant av "sinnasnekkeren" og motivasjonen stupte.

Et skippertak med opprydning, kjøring av riverester til fyllinga, fjernet alle verktøy som ikke var i bruk, kostet og støvsuget gulvet, nye arbeidslamper og ny radio, generelt litt oppgradering av utstyr så var motivasjonen på plass 100% igjen. Her stilte fruen forøvrig også opp. Hun er god på rydding!

Arbeidsmiljø skal ikke undervurderes.

   #78
 535     Horten     0
for meg er det kun noen enkle ting som fungerer.

1: Hold det ryddig. ( dette hjelper samboeren til med, da hun ikke er noen vidunder når det kommer til teknisk innsikt. derimot er hun et unikum når det kommer til sjæving, og rydding)

2: Lag en detaljert handlingsplan over alt som må gjøres og ta et punkt av gangen.

3: I de tider hvor det butter imot, så gjør de enkle oppgavene. ( dette gir meg en følelse av mestring, og gir samtidig tid til å planlegge de tyngre oppgavene)

4: Sist men ikke minst: TEGNE, TEGNE, TEGNE!

Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger!! vær klare på hvordanting bli når dere er ferdig!!
bruk google sceetchup eller lignende for å tegne resultat.

Det er utrolig dumt å ikke vite 100% hvordan ønsket resultat skal bli, og ser man på prosjekter som strander, er det nesten utelukkende fordi man ikke veit hvordan det skal bli, eller hvordan man skal gjennomføre.


Gi han en hånd med rydding, sett dere ned og planlegg ned til minste detalj, og ikke lag for tunge middager så han blir tung i kropp og sinn, så ordner det seg nok Smile