#21
 4,474     0
Har selv en 300l OSO-bereder som ble kjøpt inn i desember 2001. Den sto uten fastmontering til 2010 da vi renoverte hele kjelleren. Etter dette ble den fastmontert og blir brukt som spisslast etter varmepumpe. Bør jeg være bekymret da fastmontering ble gjort med støpselavklipping av autorisert elektriker?


Du bør definitivt undersøke dette. Hjelper jo ikke noe som helst å sikre feil ende.
Nå er det vl ikke alle beredere fra OSO som har denne løsningen så du kan være heldig.

Hva er det du ikke forstår? Det er veldokumentert at fast tilkobling er bedre enn å plugge den i en schucko kontakt. At en i tillegg må sjekke Osoberedere ekstra nøye er en annen sak.
300 liters beredere er svært ofte levert med 3kW varmeelement og da er det ekstra viktig å tilkoble dem fast.

   #22
 38,286     Lillestrøm kommune     0
Nå hørte jeg på jobb at en med et ca par år gammel beholder av annet fabrikat hadde hatt varmgang i tilkoblingskabel flere ganger. Dvs sikkert ikke dumt å ta en titt bak panelet
   #23
 611     Bergen     0
Jeg ser det er en del missforståelser rundt dette med 2000W og fast tilkobling. Ja kravet kom for at alle vvb med elementer fra 2000W og oppover skulle fastkobles. Fordi neste steg under 2000W var en god del Watt lavere. Produsenten omgikk kravet ved å endre MERKESKILTET til 1950W. Det var kun skiltet som ble byttet. IKKE elementene. Fordi det er tillat med litt avik på elementene så gjemte de seg bak det.


Det er et helt annet utsagn enn å hevde at å bruke et element på 1959W er en omgåelse. I tillegg er det et spørsmål om det faktisk ble gjort slik, eller om elementene ble produsert til 1950W og at kontrollører lette med lys og lykte for å finne de som pga produksjonsspredning, likevel kom over 2000W. Jeg kjenner ikke svaret, er det kjent?

Hva som faktisk er tilfelle det vet jeg ikke, men jeg har målt elementet og det var ikke noen forskjell på et på 2000 w og et på 1950W.
Vet ikke hva de har gjemt seg bak.
Kan jo være de regner effekt på 220 V i stedet for 240V
Signatur
   #24
 21,481     Enebolig     0
Nå hørte jeg på jobb at en med et ca par år gammel beholder av annet fabrikat hadde hatt varmgang i tilkoblingskabel flere ganger. Dvs sikkert ikke dumt å ta en titt bak panelet


Varmgang i støpsel er forsåvidt en gjenganger uavhengig av produsent, men Høiax har hatt noen tilløp der ledeevnen er så dårlig at det fører til varmgang. Så vidt jeg vet, så gjelder det et fåtall beredere, og ikke hele produksjonserier.
   #25
 38,286     Lillestrøm kommune     0
Jeg tror Sopp plukket riktig fabrikat, men det overrasker meg at en kunde skal ha varmgang for 3. gang på ca 2 år. Og som jeg skrev det var visst inni brederen innenfor dekselet.
   #26
 21,481     Enebolig     0
Det tyder på at han ikke har fjernet feilkilden. Det er ikke uvanlig med noe misfarging på lederne, men om det er tydelig varmgang ved flere anledninger, ville jeg kjørt hardt mot produsent.
   #27
 38,286     Lillestrøm kommune     0
Jeg er jo enig med Sopp her evt at de nymonterer deler som ikke er egnet. Så lenge det er en autorisert installatør som holder på så er jeg overrasket over at de ikke har skjønt hva problemet er.

  (trådstarter)
   #28
 6,009     Finnmark     1
Tror det er feil på 2 steder på OSO bereder.
Vi har akkurat sjekket en super s 200 med artikkel nr 8000502, den er på feil listen!
Det har ingen type stikk inni bereder, men ledere med kabelsko som er montert i koblingsplint(som video).
Da er det jo ledning med stikkontakt som er problemet på disse VVB.

Altså stikk inni bereder eller stikkontakt Angel
Signatur
   #29
 56     Sandnes     0
Grunnlaget for at NEK400 spesifiserte at vvb over 2kw skulle kobles fast har lite og ingenting med å skape inntekter.

Ca. Hvert 5. hus jeg tar el-kontroll i, hvor vvb er tilkoblet med shuko plugg i stikkontakt, har synlige tegn til varmgang. (Spesielt i hus hvor det bor familier og du har en 4-5 personer som daglig tapper ned varmtvann slik at vvb fyrer for fullt hver dag.)

Vvb ble merket om for det norske markedet slik at dette kunne omgåes. Ingen endringer ble gjort på varme-elementene.

Grunnen til at grensen ble satt til 2kw og ikke mindre, er rett og slett at samtlige vvb på det tidspunkt var merket 2kw.

Det blir det samme som bil.
Jeg kjører Touran 2.0tdi. Har du sett dem merket med 1.980 tdi? eller den verdien de faktisk er? Ja, det står i vognkortet, men alle vet at det fremdeles er den de kaller 2.0tdi.

Jeg har full forståelse for at folk ikke har grunnlag for å forstå alle føringer i normen (nek400), og heller ikke vurderinger dyktige fagfolk gjør ut fra egne erfaringer og statistikk.
Kommer jeg å forteller dere hvordan dere skal gjøre jobben deres?

Bruk heller forumet her for å innhente og dele reell informasjon, fremfor å kritisere dem som faktisk gjør litt ekstra for DERES sikkerhet...
   #30
 1,323     Østlandet     0
Min Høiax tok kvelden etter et par ukers drift hvor det viste seg at kabelen hadde brent av innenfor dekselet.
Høiax forklarte at problemet lå i kabelskoene på kabelen som hadde for dårlig lederevne. Kabelen i seg selv skulle være selvslukkende og dermed ikke være noen fare for brann.

MEN når produsenten av kabelen jukser med dårlig materiale i kabelskoene, så kan de vel ha jukset med selve kabelen også?

En elektriker skiftet kabelen på Høiax sin regning (selvfølgelig) og koblet den da direkte. (Jeg hadde selvfølgelig installert denne selv og bare plugget i stikkontakten.........)