20,408    16    7  

Beskytte bildører mot betong garasjevegg / stålsøyler

 35     1
Hei
Jeg har en dobbel garasje med stålsøyle midt i garasjen samt betongvegger rundt.
Jeg ønsker å montere en type gummi "fender" på veggen og søylen som tar imot en bildør på en skånsom måte dersom noen skulle være for rask med døråpningen. Slik det er idag så har bildørens lakk dårlig odds når den slenges mot stålsøylen. Jeg har selv sett for meg en type gummi, kanskje ikke mer en 10mm. Noen som vet hvor de kan selge noe slikt til en grei pris? Jeg har såvidt sjekket Glava armiflex, veldig dyrt men kan gjøre nytten.

   #2
 13     Akershus     1
Eller hvis du vil ha noe som tåler litt mer enn rør kan du kjøpe sånne flytepølser som ungene bruker og splitte de på langs.  Svigerfar har forøvrig teppelagt veggene der dørene kan slå inn i sin relativt trange garasje.
   #3
 341     Oppland     1
Du kan f.eks. Skru ett impregnert buet toppbord til terasserekkverk lang muren.
   #4
 301     sørum     0
Her hjemme kjøpte jeg lyd isolasjons matter fra biltema .Fungerer kanon.
Signatur
   #5
 5,188     Østlandet     0
Er det ikke bedre å bygge en garasje som er stor nok?  ;)

Terrassebord langs veggen var ikke dumt forresten.
Signatur
   #7
 5,337     Tromsø     1
Billige mørkegrå liggeunderlag har jeg ofte sett bundet og teipet rundt søyler i garasjer. Ser kanskje ikke så fint ut hvis man ikke gjør seg flid med tilpassing og taping, men det fungerer, og er billig.
Signatur

   #8
 4,110     Akershus (Follo)     0
Jeg limte på skumgummi med kontaktlim. Det fungerte. Nå har jeg heldigvis mer plass.
På veggen er liggeunderlag fint. Det stjeler lite av plassen, og ettersom det er kanten av døra som treffer så er problemet primært lakkskader.
Men stolpen må nok polstres bedre da den kan treffe lenger inn på døra og du får en bulk selv med litt polstring.
Signatur
   #9
 190     0
Nå er dette en usannsynlig gammel tråd, men hiver meg på uansett :-)

Jeg løste dette ganske enkelt selv med hageslange.

Klippet opp 4 lengder (50cm til hver dør), og skrudde fast i garasjeveggen (som er av treverk). Skruehodet presser seg gjennom den ytterste delen av slangen (mot bilen) men blir sittende fast i den delen av slangen som klemmer mot veggen. Tok 5 minutter å montere opp alle sammen, og hageslange hadde jeg nok av fra før (hvem merker et svinn på 2m på en 20m lang hageslange?) Smile
   #10
 3,412     Akershus     0
... og så er det også noen som monterer på en liten refleks eller lignende bakerst på bildøra.  Det ser litt harry ut, og gir littegranne ekstra luftmotstnad (og kanskje også vindlyd), men det funker. 
Signatur