14,820    12    8  

Betong terrasse - hva kan man gjøre?

 7     4
Vi har en stor støpt betong terrasse/platting utenfor huset vårt. Syns kanskje ikke det er super pent med kun betong, og skulle gjerne lagt noe over. Kan man legge gulv ute oppå betongen eller behandle den på noe vis? Betongen ble lagt for noen år siden, og er i veldig god stand. Hatt murer som har sett på den siden andre ting i huset har vært utført litt halvveis av tidligere eier, men plattingen var visst støpt ordentlig. 

kmr
   #1
 17     1
mur maling ? lage en platteng av trevirke ? er det tak over der så er vegg til vegg teppe litt behagelig om sommeren. foreldrene min har det på verandaen sin, meget behagelig.
HSt
   #3
 36,725     Lillestrøm kommune     0
Fliser her også, men det trekker fukt ned i fugene og kalkutslag når det tørker opp så passe dårlig utført jobb er ikke en fordel. Jeg mener betong må ha membran, trenger du den ikke i dag så trenger du den om 1o år når sprekken kommer.
   #4
 231     Kristiansand     0
Samme problem her. Ville lagt membran selv om jeg skulle gjort det, men flisene var allerede lagt når vi kjøpte huset..
Signatur
   #5
 5,569     0
Er det OK fall på plattingen slik at regn forsvinner raskt? Eller blir det dammer der?

Jeg ville også tenkt at "vanlig" treplatting burde kunne legges oppå betongen. Legge et strølag eller noe for bygge litt opp og få noe å skru i, så legge terrassebord?

Gjerne i kombinasjon med fliser dersom det er en stor platting og du ønsker å bryte opp litt, men jeg ser jo hva HSt skriver om den saken. Kan også tenke meg at frost kan bli et problem med fliser? Og kanskje renholdet også?

Ellers er det jo helheten som definerer resultatet til slutt. Hvordan du møblerer, om du etablerer deg noen blomsterkasser, eller bygger en pergola, lager et utekjøkken som du integrerer grillen i, osv osv... Hva bruker dere terrassen til, primært?
HSt
   #6
 36,725     Lillestrøm kommune     1
Det finnes løsninger for flis, alt fra tynne drensplater under flisene til andre membranløsninger så min kommentar er bare at det er lurt å gjøre dette korrekt når en først gjør noe.

   #8
 124     1
Hiver meg på denne tråden.

Jeg skal legge flis på betongplattingen utenfor. Burde jeg legge våtromsmembran før jeg legger flisen? Altså vanlig smøremembran for våtrom?
HSt
   #9
 36,725     Lillestrøm kommune     0
Det ser ikke ut som de er helt begeistret for å få ansvaret for at det faktisk skal gå bra. Men kanskje går det med noen produkter. Det finnes glassfiberduk til å legges i dette også. Husk riktig lim og helt 100% limdekning. Det fInnes andre løsninger også.
   #10
 486     0
Lagde selv ca 1x1 meter terassebord heller oppå en betong terrasse. Da kan jeg enkelt fjerne hellene for å vedlikeholde og rengjøre under.