982    20    10  

Dillemma i naboskapet.

 24     Trondheim     0
Vi er et voksent par med hagelidenskap, og har hus på liten tomt. Mellom oss og nabohuset hvor det bor en ung familie med tre små barn var en ledig tarm av en tomt, som disse naboene et års tid har innlemmet i uteområdet rundt sitt hus, siden det bare ligger der..... Eieren av denne mellomtomten la den etterhvert ut for salg på åpent marked. Det var bare vi som viste interesse, og nå har vi kjøpt den for takst. En kjærkommen ekstra hage for oss. Barnefamilien har også egen hage rundt sitt eget hus selvsagt.

Vi har tatt kontakt med den familien som bruker tomta,  for å varsle at vi eier den nå, og skal bruke den. Vi har eid den siden i høst nå, og   at barna deres leker i den nå tåler vi nok, men at de voksne lagrer, parkerer, kjører over den eller lar maskinparken sin stå der, er ikke bra.
Vi ønsker et godt naboskap, og når vi tar kontakt ytrer de slike ting som at "det passer bra at de blir et frilsted mellom oss og dem, vi kan samarbeide om å lage felles benk ", etc.  De er opptatt av om vi skalplante trær i veien for soltilgangen deres. Vi har fortalt at tenker rett å slett at vi skal ha hage der, slik at det er  aktuellt for oss å benytte den helt selv  fra våren av...fordi vi har betalt den.. Og trær skal ikke tette for utsikten/solen deres, det er det ingen grunn til å legge opp til. Hvordan griper vi ann dette videre for å fortsette i gemyttelige former. Det virker ikke som, selv om vi svarer dem tydelig, at de ikke griper fatt i hverken biler, maskiner eller det formelle med å trekke seg vekk fra stedet. Gjerde og konflikter vil vi helst unngå om vi kan.

   #1
 8     2
Gjør det enkelt - sett opp et gjerde Smile Så gjør dere de tingene dere ønsker på tomten!
   #4
 7,686     Bærum     1
Tror nok gjerde er det som på sikt gir minst konflikter. Ettergivenhet i slike saker gir bare uendelige diskusjoner. Gi beskjed om at gjerde settes opp dato: xx.xx og at alt materiell må være fjernet fra området innen den tid. Dette bør ikke skape dårlig naboforhold. De valgte jo å ikke by på tomten.
  (trådstarter)
   #5
 24     Trondheim     0
Takk for svar, innser at vi skal velge gjerde, en eller annen innramming av området ja. Smile Og heller det, enn å bli en nabo som henger ut vinduet og kjefter på ungene for at de tråkker i bedene. Ingen ønsker være kjeftenaboen heller.
   #6
 24,732     Akershus     0
Høres ut til at det er nødvendig med en synlig markering dersom dere vil ha dette for dere selv. Tror imidlertid at dere bør vise litt raushet overfor ungene. Om få år er de så store at de ikke klatrer over gjerdet eller hekken eller... og da er problemet løst.
Signatur

   #8
 7,686     Bærum     0
Høres ut til at det er nødvendig med en synlig markering dersom dere vil ha dette for dere selv. Tror imidlertid at dere bør vise litt raushet overfor ungene. Om få år er de så store at de ikke klatrer over gjerdet eller hekken eller... og da er problemet løst.

Hvis naboen ønsket å bruke tomten kunne han kjøpt den. Hvorfor skal man betale for noe og så la andre bruke det kostnadsfritt? Naboen prøvde seg jo med at det skulle være fellesområde. Virker som en gratispassasjer på meg. Klare grenser er beste garanti for et godt naboforhold.
   #9
 24,732     Akershus     0
I prinsippet enig.
Her er vi heldige, ingen nabokontroverser. Ungene har kjørt på ski, lekt sisten osv på kryss og tvers i alle år mens de var små. Hoppbakke og aking i veien. Trampolinene har dundret og vi har gledet oss over aktive unger. Etter som de grodde til er det blitt stille, av og til for stille.

Mao, de voksne får holde rotet sitt hos seg selv, men ungene kan kanskje få litt friere tøyler?
Signatur
   #10
 5,569     0
Det bør likevel være tydelig at man befinner seg i noen andres hage når man er på denne tomten, og da høres det lurt ut med en eller annen avgrensning/tydelig innlemming i eksisterende hage. Jeg tror det går seg fint til når alle etter hvert blir vant til at denne tomten tilhører dere. Det vil jo være en overgangsperiode.

Det kommer også litt an på i hvor stor grad naboen forholder seg til virkeligheten. Ikke alle gjør det. Noen vil sikkert si at "vi har jo brukt denne flekken i alle år, men nå plutselig skal vi ikke få lov lengre??? *himle med øynene"". Noen personer er jo bare slik...