Ebe
   #11
 4,452     Vestlandet     0
Gjerde med åpen port, slik at kidsa kommer seg inn?
Signatur

   #13
 6,009     Finnmark     2
Strømgjerde......
Signatur
   #16
 1,674     0
He he, noen naboer krever nok slikt, men jeg gjentar, roser, bare husk hvordan det gikk med prinsen i Tornerose Wink
   #17
 3,589     2
Hvis naboen ønsket å bruke tomten kunne han kjøpt den.

Spør du naboen, kan det godt hende at svaret er "Vi oppdaget ikke at den var til salgs! Hadde vi visst det, skulle vi kjøpt den!" Det er slett ikke alle som følger med på alt som legges ut for salg - jeg har en kollega på husjakt som forteller meg om alt som er ute på salg i mitt strøk, og uten ham ville jeg ikke ant om halvparten!
Men som man sier: Bordet fanger. Når TS har kjøpt jordstripa har han rett til å utnytte den. Da er nok gjerde en god løsning, om han faktisk ønsker å utnytte den til f.eks. frukt/bær-dyrking.
Epleslang (/gulrotslang/jordbærslang/...) er vel et langt mindre problem enn da jeg var guttunge. I dag sitter guttungene og spiller dataspill for å vise seg tøffe, de behøver ikke stjele eplekart for å være tøffe... Smile
I denne konkrete saken er det snakk om privat, individuell eiendom. Men jeg ser det som et tap for samfunnet, spesielt for ungene, at det blir mindre og mindre allmenninger, fellesområder de de kan leke, sparke fotball, plukke villbringebær, jakte på sommerfugler... Det er fordi områdene har forsvunnet at løkkefotballen er erstattet av RBKs småguttlag, egensyltede bringebær er erstattet av "Noras hjemmelagede" og sommerfugler har blitt noe man ser på skjermen, ikke ute i naturen.
En park er en fanget sommer dypt i byen
lenket til murene så vi kan se den alle.
- - Kom her, barn. Slik ser en sommer ut.
(Rolf Jakobsen)

   #18
 3,589     0
Roser? Wink

Kan så være, men hvis hage-tarmen er smal: En effektiv rosehekk tar langt mer plass enn et gjerde. I praksis krever en rosehekk minst en meters bredde. Du har ikke lyst til å dyrke jordbær oppunder rosene, heller, så kanskje mer enn en meter går tapt.

Du har faktisk mer kontroll med en hagtorn-hekk. Den kan vokse høyere, er tettere, kan klippes slik at det er klart hvor den stopper, og tornene er mange ganger så massive (selv om det er færre av dem).

Jeg har erfaring med begge deler, og hvis målet er å stoppe unger fra å trenge gjennom er hagtorn minst like velegnet. Men også hagtorn-hekk tar betydelig mer plass enn et gjerde.
   #19
 24,743     Akershus     1
.... men hold deg unna berberis, effektiv både mot inntrengere og røkter!
Signatur
   #20
 197     Sandnes     0
Skal dere gjøre noe med dette, sette det skikkelig i stand og legge endel arbeid ned i det? Om det bare står som en flekk urørt natur nå, er det kanskje ikke så rart at naboen benytter det. Men da er det vel moderate odds for at de lar område stå i fred etter dere har satt det skikkelig i stand. Bare en tanke, kanskje ikke vist å lage for mye styr rundt det vist en løsning kommer av seg selv på sikt.