Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk?

  • Gassgrill
  • Kølgrill
  • Elektrogrill

   #51
 1,617     Rogaland     0
Tror i allefall vi griller mer enn vanlig i andre land. Mulig Amerikanerene er på linje. Fortrinnsvis de som bor i villa områder.
Har noen venner fra Belgia som besøker oss med jevne mellomrom, og de forstår ingen ting av vår elsk til å grille maten. Heller ikke våre venner i Sverige griller like ofte. Men mer enn Belgierene, og med gassgrill selvsagt.

   #52
 22,342     Akershus     0

Hmmm... Jeg hiver i kull, på med tennvæske, setter fyr og ti minutter senere kan man hive på kjøttet. Jeg vet mange snakker om at væsken skal trekke osv, men å tenne på med en gang funker for meg.

Når tennvæsken ikke trekker inn i kullet blir det raskere tennvæskefritt. Jeg kan ikke se at det er noen fordel at det skal trekke lenge.
   #53
 3,387     0
Far tenner grillen og griller kjøttet mens mor kutte oppp salaten og finner frem og dekker på. Ble skrevet en master om det på NTNU for noen år siden. Kom bare plutselig på det.

Gass er raskest å justere temperaturen med mens med kull kan en vistnok sette smak på maten med ulike sorter treverk. Elektrisk og gass er mest renslig. Kull er mere det originale og "riktige".

Selv kastet jeg den gamle gassgrillen på skroten forrige uke og har vel ikke noen hast med å kjøpe ny og det blir i såfall en gassgrill.

Trekull tar lang tid å fyre skikkelig opp til jevn god varme og med un to personer blir det fort overkill.
   #54
 602     oppland     0
Nettop det som er problemet, når man jobber til 17:00 hver dag, så er ikke middagen klar før 19:00. da det er etter arbeidstid henting handling osv  Gassrill er lik reddet av tidsklemma, og mer kos. Legger mer vekt på det enn kullsmaken. Dessuten er det enklere å få saftig grillmat  Wink
   #55
 1,062     Lindesnes     0
Om jeg hadde egen kokk så ville jeg valgt at han tilbredte maten min på kølgrill, men her som ellers er det far i huset som tar seg av kremeringen av flintsteika, så da blir det gass.
Enkelt og greit med gass, slipper aske og gris og en slipper å måtte spise seg mett på ventepølser mens en venter på at grillkølet skal bli passe varmt og grillen klar (jeg er alltid mett før en kølgrill er ferdig oppvarmet) :D
Komforten med det enkle er mere viktig for meg en tresmak i kotelettene Wink
Signatur
   #56
 4,293     Østlandet     0
med 2 gående, og 1 nyfødt, så syns jeg at overgangen til gassgrill er ganske super.  kølgrillen er lav og har fryktelig høy overflate temperatur,  gassgrillen lukker jeg alltid lokket, (viss jeg gjorde dette på kullgrillen syns jeg at jeg kvelte den) og gassgrillen er endel høyere, som gjør at junior på 1,5år ikke så lett rekker opp.

Dem har aldri brent seg på grillen, og jeg er alltid i nærheten, men disse småunga dem kan være ganske raske tiltider.
Signatur
   #57
 22,342     Akershus     0

Benytter sjansen til å tipse om nettsiden til en bekjent, han sverger til amerikanske metoder. I følge han selv er det ingen vei tilbake når man har forsøkt disse produktene, som av en eller annen grunn ikke har slått an i Norge - men er obligatorisk i USA.

http://www.grilling.no

(har ikke forsøkt produktene selv, jeg er en REMA1000-griller...)

De hadde slike på Rema ifjor... (Har ikke sett om de har dem nå.)

   #58
 25     0
Gikk for 3 år siden over fra kullgrill til en "enkel" gassgrill, og jeg har aldri sett meg tilbake.
   #59
 917     Østfold     0


Benytter sjansen til å tipse om nettsiden til en bekjent, han sverger til amerikanske metoder. I følge han selv er det ingen vei tilbake når man har forsøkt disse produktene, som av en eller annen grunn ikke har slått an i Norge - men er obligatorisk i USA.

http://www.grilling.no

(har ikke forsøkt produktene selv, jeg er en REMA1000-griller...)

De hadde slike på Rema ifjor... (Har ikke sett om de har dem nå.)


Bauhaus har et ok utvalg av denslags. Plantasjen har et litt mer bekjedent utvalg. Skal man ha større kubber med røkved så er det et firma i Helsingborg som har et utvalg. Men det er litt langt...
   #60
 2,297     Ski     0
Jeg er like forbauset hver gang jeg leser slike diskusjoner og folk trekker frem tiden det tar før kullgrill blir varm. Nå har jeg ikke sett noen som sier noe om tennveskesmak i denne tråden, men det pleier også å dukke opp.

1. Legg grillkull i grillen, IKKE legg den i en haug men fordel den utover halve eller hele, alt etter hvordan du liker å grille.
2. Ha på tennveske, MASSE tennveske. Når du tror du er ferdig ha på litt til (1/4 - 1/3 flaske til en normal rund grill.
3. Tenn på med EN gang. IKKE vent men tenn på med en gang.
4. Grill

Vet jeg glemte å si man skal vente mellom 3 og 4, men man skal jo hente kjøttet og øl også.

Det jeg alltid har forundret meg over er hvorfor folk skal la tennveska trekke inn. Det er jo ikke rart det kan bli tennveskesmak/lukt hvis man lar aromaen til tennveska trekke langt inn i kullet så den kan bli frigjort lenge etter at grillen er varm.