#11
 240     0
Jeg har tenkt å plassere ut noen høytalere av disse fra HIFI klubben - http://www.hifiklubben.no/produkter/hoyttalere/innbyggingutendors/bw_ccm616_in-wall-hoyttalere_hvit.htm.

Jeg er ute etter en billig og enkel løsning som dekker dette behovet:

Stuen, kjøkken og bad. Behovet er å spille musikk med middels kvalitet i stereo. Litt bakgrunnsmusikk mens en lager mat. Litt volum blir det:-)

På stua ser jeg for meg at kanskje høytalerene også kan bli brukt sammen med tven. Surround.

Jeg ønsker å styre musikken fra stua, hvor jeg har alt at dvd, playstation osv.

1. Skal jeg velge trådløs høytalerstyring? jeg har tenkt på kabling for jeg bygger nytt og lett å trekke rør.

2. Type system for å kunne styre systemet fra stua, velge sone kjøkken for musikk. (i utgangspunktet har jeg ikke behov for å kjøre flere soner med forskjellig musikk samtidig).

3. Noen som vet hvordan man monterer disse høytalerene, hvor dype de er og om de trenger kasse.


Noen ideer og forslag på dette?
Signatur

   #12
 575     Romerike     0
1. Du bygger nytt, så legg i det minste rør. Jeg skal trekke vanlig 6mm2 PN til mine høyttalere.
2. Jeg kjenner noen hifi-asylanter som sverger til Sonos, kjenner ikke selv funksjonene til dette.
3. Det står på linken du sendte, trykk på video/lesestoff
GFE
   #14
 114     0

Så jeg forklarer meg litt:

Har faktisk tenkt å kjøpe Sonos.  Skal ha 3 Sonos styrte soner.  Den ene sonen skal dekke et veldig stort ganske åpent areal (ca. 100 kvm.)  og der har jeg tenkt meg å ha 6 par høytalere.  Det er her jeg skal bruke den selectoren fra outdoorspeakerdepot.com - slik at jeg kan ha flere en 2 høytalere på hver Sonos sone.  Den selectoren kommer altså til å kjøre på fleste kanaler hele tiden - den er kun brukt for å øke antall høytalere.

De rommene jeg hadde tenkt å ha kun 1 høytaler kommer jeg ikke til med å ha aktiv musikklytting.  Jeg har her mer tenkt på muligheten å ta inn dørklokka, telefon, intercom, eller noe lignende. 
Sliter litt med å forstå hva du mener
Sonos i de vanlige utgavene er enten den med betegnelsen 90 som er beregnet for passiv drift, dvs du kobler den til en eksisterende forsterker enten analogt eller hvis du er mere kresen og har mulighet digitalt.
Videre har de en annen som er aktiv, men den er da ikke beregnet for mer en ett sett ht
Har du et stort rom som du skal fylle med musikk, så bruk heller 2 store ht, komplementer gjerne med en sub
6 ht er vel for surround, skal du bruke dette for musikk så er det vel kun sacd og dvd audio som støtter dette, musikk ellers i 6 ht blir bare "rot", men så er jeg nok noe mere kresen en gjennomsnittet.
Kjøper du sonos og bruker spotify så anbefaler jeg bruk av ipad som styringsenhet, da trenger du ikke kjøpe fjernkontroll fra sonos

Mvh
Geir
   #17
 240     0
For system i et rom cirka 8 tusen fra elektrikker, montert.
Signatur

   #18
 9,677     Kysten     0
Skal jeg ha skjult kabling til høytalere må det gjøres til uken. Dim trekkerør? Hvor mange rør bør det gå fra tv og ut i rommet, og hvor bør høytalere plasseres i forhold til sitteplass? Mange spm men jeg er grønn på dette.
   #19
 240     0
Plassering ift sitteplass mottas med takk ja....

Type høytalere for tak dere kjøper også...

Jeg vil trekke rør og kabler, montere høytalere og vente med resterende. Trolig investere i alla Sonos litt senere. Dyrt nok å bygge hus...
Signatur