#31
 504     Helgelending i Østfold     0

At profesjonelle aktører, som tar seg godt betalt/får godt betalt for å utarbeide rapporter, fra fra utland og Norge, og  iflg forumdeltagere så er disse rapportene ikke seriøse eller bra nok!? Inneholder mye feil?! osv....  Sier oss mye dette også.

Ja hva i all verden sier det oss? Og nå skal du velge ord med omhu, for du er langt over streken med slik ymting.

At en rapport kostet mye eller er fra en stor aktør er ikke noe kvalitetsstempel. -Hvor er kildenehenvisningene i teksten? Denne rapporten er en stor samleaffære, og lister opp ca. 100 publikasjoner til slutt, men å koble et utsagn fra teksten til en av disse publikasjonene er bortimot umulig.
Jeg syns det er svakt at dere har holdt på i 27 år uten å kunne bidra med egne data i denne diskusjonen.

Og med det har jeg sagt alt jeg vil si i denne debatten.
-Han kom, han ble svett, og dett var dett.

jaf
   #32
 6,310     tromsø     0
Dette foredraget handler om svevestøv og myggsporer av organiske materialer og har ingenting med hvordan EPS systemet virker:
Legger ved link til hele foredraget:
http://www.sintef.no/uploadpages/274358/M%C3%A5ling%20av%20viktige%20-%20Johan%20Mattsson.pdf
Hvorfor linkes det systematisk til andre ting en det som det spørs om? Og da brukes Sintef  ofte som kilde. I linken til Sintef hvor Sintef "anbefaler EPS"var EPS systemet den siste av 10 eventuelle løsninger for fuktproblemer. Som løsning nr 1 var drenering av overflatevann. Sintef gir ikke "anbefalinger", men generelle anbefalinger. Fordi ingen kjellere er like, noen ligger lavt i terrenget og noen høyt. Noen bygd i 1921 av naturstein og noen i 1995 med malthus forskaling. Det kan være behov for forskjellige løsninger. Skal eps erstatte isolasjon, drenering, ventilasjon, fall fra hus og utvendig sandfangerkummer for overflatevann? Har ikke EPS noen demo-anlegg som ligger i hus med kjeller lavt i terrenget? Da kunne en sjekket det en fuktig sommerdag. At EPS virker på en 500mm ? tykk konstruksjon støpt for forsvaret med betong av høyeste kvalitet, har lite til felles med det arbeidet som er gjort av en blakk selvbygger på et husbankhus etter krigen? På side 32 i linken http://www.vegvesen.no/Fag/Publikasjoner/Publikasjoner/Statens+vegvesens+rapporter/_attachment/498729?_ts=13fcd57fc98&fast_title=SVV+rapport+237.pdf
Vises det til at på "5 måneder går den relative luftfuktigheten fra ca 96 %, ned til ca 88 %.På side 32 dras historien vel langt, der stopper anoder strømmende vann fra utsiden:Dessverre ble tunnelbanestasjon-systemet utsatt for kontinuerlige strømbrudd på
grunn av vann som kom inn i transformatorstasjonen, strømmet inn og kortsluttet utstyret. For å stoppe
vann problemene, installerte ElectroTech, anoder på den indre overflaten av tunnelen. Forresten er formål til rapporten å vise til hvordan en kan komme under: Kritisk grenseverdi er ofte satt til 80 % RF, og erfaringer viser at økende fuktinnhold gir økt
nedbrytningshastighet.(På betong) Hvem vil ha 80% i kjelleren sin? Rapporten er basert på et litratursøk. Dei to har ikke blitt skitne på hendene sine. Rapporten inneholder vel 50 forskjellige teorier om hvordan å senke RF til 80%.
   #33
 3,412     Akershus     0



Det var synd vi ikke kunne få høre mer om hvordan systemet måler motstand i veggen.

Jordingsmotstanden kommer jo i tillegg til motstanden i veggen, siden det er en seriekobling.  Jordingsmotstanden kan variere voldsomt, fra omtrent en ohm til mange hundre ohm.  Jordingsmottanden kan også endre seg over tid. blant annet fordi is leder strøm dårligere enn vann og fordi rent vann leder strøm dårligere enn skittent vann. Det hadde vært så gøy å vite hvordan systemet ser forskjell på jordingsmotstand og motstanden i veggen...  Og om dette blir vist for brukeren på brukergrensesnittet...

Det antydes noen steder at spenningene som er involvert er på noen titalls volt.  Det er vel best at de ikke er over 50 volt, siden man setter spenning på en vegg, og forskriftene setter grenser for hvor stor spenning man kan ha i et hus når det er berøringsfare.  (Nå sier vel endel faglitteratur om elektroosmose at man trenger mye større spenninger for å få noen effekt når man prøver å bruke elektroosmose til å tørke murer, men la oss for enkelhets skyld nå anta at denne faglitteraturen er feil). Jordingsmotstanden kan som nevnt variere voldsomt.  Det betyr vel at maksimal strøm varierer voldsomt fra installasjon til installasjon?  Har dere valgt å benytte formelen  U = R * I ?  Altså at I = U / R ?  En ganske liten spenning delt på en stor motstand som kan være stor, det kan vel gi en knøttliten strøm?  Kan du si noe om hvor stor strøm som er nødvendig i et lite hus - et hus med 100 kvm grunnflate kan kanskje ha noe slik som 50 løpemeter vegg, så det blir vel ganske lite strøm per løpemeter vegg da?


Det var synd vi ikke kunne få høre mer om armering.  Jeg synes det er vanskelig å forstå hvordan systemet skal sørge for tørr betong hvis strømmen går gjennom armeringen i stedet for betongen. 


Det var synd vi ikke kunne få høre mer om armering som er jordet.  Jeg synes det er vanskelig å forstå hvordan man kan tørke en mur hvis det meste av strømmen går rett gjennom jordingen. 


Interessant spørsmål  fra KarstenBetate:
Hvordan rapporterer brukergrensesnittet i boksen at systemet er kortsluttet
Dette måles FØR EPS-sentralen koples til.
Om kortslutningen skulle skje på et senere tidspunkt så vil enhver kunde/bruker se det ved først øyekast, evt ved overvåkning hvis sentralen er tilkoplet dette.


Dette var snodig.  EPS og SINTEF satte opp et system og satte i gang med målinger, uten å oppdage at systemet var kortsluttet før forsøket var over, mens EPS forventer altså at enhver kunde/bruker vil se at systemet er kortsluttet ved første øyekast? 

Er virkelig forskerne fra SINTEF såpass mye dummere enn enhver bruker? 

Kan du fortelle hvordan brukerne kan se ved første øyenkast at systemet er kortsluttet?  Gis det noen alarm om dette i brukergrensesnittet?

EPS-System: Om du ikke ønsker å snakke mer om tingene som er nevnt, kanskje du heller kan fortelle litt om dette da: I Fredrikstad-rapporten står det
Saltkonsentrasjonen i vannet (det vil si mengden ioner) må ikke være for stor, siden det fører til at potensialforskjellen (kalt Zeta-potensialet) mellom vannet og kapillæroverflaten (som vist i figur 2.5.1) blir mindre eller lik null. Zeta-potensialet må være minst 10 mV for at elektroosmosen skal virke, men vil oftest være mindre enn det ved saltkonsentrasjoner større enn 0,1 mol/liter. Fra 2 – 3 % saltinnhold i porevannet synker effekten betraktelig, og ved konsentrasjoner fra 6 % opphører effekten nesten helt.


Når man får saltutslag betyr vel det at saltkonsentrasjonen er så stor som den kan få blitt...  Krystallisering kommer ved overmetning...  Jeg ser i markedsføringen deres at hvis kunder ser saltutslag skal de komme til dere så kan dere fikse problemet med elektroosmose.  For meg høres det da ut som om når man ser veldig mye salt skal man bruke et system som ikke virker når det er salt i nærheten.  Kan du gi en kommentar til dette?


Jeg beklager at jeg kommer med så mange spørsmål.  Jeg blir jo kalt både dum og usikker i diskusjoner om elektroosmose, men det får jeg bare bite i meg.  Jeg er interessert i å forstå hvordan systemet fra EPS kan fungere på en så utrolig måte som det hevdes.  Påstanden om tørr kjeller i løpet av 4 uker, slik vi blant annet ser i signaturen til brukeren EPS-System, er jo aldeles utrolig.  Spesielt når vi i Fredrikstad-rapporten ser en tørkeprosess som går noenlunde konstant i 6 år, og effekten de første 4 ukene er mikroskopisk i forhold til den totale uttørkingen, og blant annet er mye mindre enn årstidsvariasjonene...
Signatur
   #34
 204     Oslo - Landsdekkende     1



Dette var snodig.  EPS og SINTEF satte opp et system og satte i gang med målinger, uten å oppdage at systemet var kortsluttet før forsøket var over, mens EPS forventer altså at enhver kunde/bruker vil se at systemet er kortsluttet ved første øyekast? 

Er virkelig forskerne fra SINTEF såpass mye dummere enn enhver bruker? 


Det var IKKE oss som gjorde dette. Gjentar; Det firmaet som gjorde dette, EPT AS,  er konkurs!
Vi kan ikke innestå hvordan andre utfører arbeid eller andres utstyr og heller ikke hvordan andre systemer virker.
Signatur
   #35
 24,673     Akershus     0
Ok, gitt at det var EPSs system som ble testet av SINTEF og det oppstod en kortslutning som nevnt. Dette er tydligvis ikke en oppkonstruert situasjon, den har skjedd, endog med kompetent kunde.

En kunde som har et system fra EPS, hvordan blir han varslet om at systemet er ute av drift?
Signatur
  (trådstarter)
   #36
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Så hvis strømmen skulle gå, så råtner kostbar innredning i kjelleren.

Helt perfekt.
   #37
 3,955     0
Bare sånn for undringens skyld. Jeg har en kjeller hvor jeg måler rødt på måleren min når jeg måler på betongen. Det er et hus fra 1950 som er mørkegrå nederst på ytterveggene i kjellern. Hvordan finner EPS ut at systemet deres passer hos meg? Hvilke fuktverdier må det være før dette fungerer og hvor tørt klarer dere  få det?

   #38
 204     Oslo - Landsdekkende     0

Ok, gitt at det var EPSs system som ble testet av SINTEF og det oppstod en kortslutning som nevnt. Dette er tydligvis ikke en oppkonstruert situasjon, den har skjedd, endog med kompetent kunde.

En kunde som har et system fra EPS, hvordan blir han varslet om at systemet er ute av drift?


Som nevnt så kjenner ikke vi den types som Sintef  testet. Vi måler FØR vi tilkopler sentralen, Vi tester og ser når vi kopler til sentralen.
Kunde får opplyst, skriftlige informasjon, om hva de skal følge med på og hvor ofte. Slutter den å virke er det avvik umiddelbart.


Så hvis strømmen skulle gå, så råtner kostbar innredning i kjelleren.

Helt perfekt.


Hvis strømmen skulle gå regner vi med at det kanskje er mørkt andre steder i huset også? Evt at varmtvann slutter å funger el.l.
Regner med at kunden merker det?
Signatur
   #39
 6,701     Akershus     0
Interessant tråd, mye følelser og tilsynelatende mye fornuft.

Jeg har ikke kompetanse til å ta stilling til tematikken, men registrerer at det ikke later til at noen av debattantene faktisk har prøvd den omdiskuterte metoden (?). Dette er på ingen måte en forutsetning for å delta i diskusjonen, men hadde vært artig om noen hadde konkrete erfaringer å bidra med.

Anyone?
   #40
 204     Oslo - Landsdekkende     0

Bare sånn for undringens skyld. Jeg har en kjeller hvor jeg måler rødt på måleren min når jeg måler på betongen. Det er et hus fra 1950 som er mørkegrå nederst på ytterveggene i kjellern. Hvordan finner EPS ut at systemet deres passer hos meg? Hvilke fuktverdier må det være før dette fungerer og hvor tørt klarer dere  få det?


De fleste fuktmålere er kalibrert for treverk, og lyser/piper rødt når den måler verdier over 18-20%.

Kontakt oss gjerne på telefon eller epost for nærmere info.
Signatur